Ηρώδειο: Εκκίνηση με Θάνο Μικρούτσικο

Το συρρικνωμένο Φεστιβάλ Αθηνών αναμένεται να ανοίξει με την μουσική παράσταση «Τους προβολείς στήσε», αφιερωμένη στην μουσική που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για το θέατρο.

Στα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, σε λιγοστούς χώρους, με δραματικά συρρικνωμένο πρόγραμμα και χαρακτήρα -εξ’ ανάγκης- ελληνοκεντρικό.

Η αρχή θα γίνει με την μουσική παράσταση «Τους

προβολείς στήσε», αφιερωμένη στην μουσική που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για το θέατρο. Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου, όμως, λόγω των συνθηκών, η ημερομηνία πραγματοποίησής της θα μετατεθεί για τα μέσα Ιουλίου.

Οι λιγοστοί τυχεροί που θα παραστούν -το Ηρώδειο, αν ισχύσουν τα μέτρα, θα λειτουργήσει με 800 θεατές- θα έχουν θυμηθούν μερικά από τα λιγότερο γνωστά έργα του συνθέτη που έφυγε από τη ζωή τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2019, σε στίχους Μπρεχτ, Λόπε ντε Βέγκα, Καβάφη, Καββαδία αλλά και των μεγά-λων τραγικών ποιητών της αρχαιότητας.

Θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης, ενώ τα κείμενα που θα διαβάσει η Ρένια Λουιζίδου θα υπογράφει ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Keywords
Τυχαία Θέματα