Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Παραμένει διασωληνωμένο το κοριτσάκι με κορονοϊό

 Το βρέφος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά κρίσιμη. 

Μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή δίνει το κοριτσάκι ηλικίας 15 μηνών από την Ξάνθη που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με επιπλοκές από τον νέο κορονοϊό. 

Η κατάσταση του -αν και χαρακτηρίζεται σταθερή

από τους γιατρούς- παραμένει κρίσιμη καθώς το κοριτσάκι πάσχει εκ γενετής και από νωτιαία μυική ατροφία γεγονός, που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την κατάστασή της. 

Ωστόσο, καλύτερα είναι τα νέα για τα άλλα δύο βρέφη ηλικίας 3,5 και 9 μηνών που νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 τα συμπτώματά τους είναι ήπια και μάλιστα δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να λάβουν εξιτήριο και να ακολουθήσουν την κατάλληλη αγωγή από το σπίτι τους. 

Συνολικά πέντε παιδιά θετικά στον νέο κορονοϊό σε χρονικό διάστημα περίπου 30 ημερών, εκ των οποίων τα τρία το τελευταίο 48ωρο, εισήχθησαν για θεραπεία στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας λειτουργεί ως Κέντρο Αναφοράς για παιδιά με COVID-19.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα