ΗΠΑ: Πέθανε ο Έλληνας ομογενής «σταυροφόρος» κατά των μαζικών δολοφονιών

Πέθανε στα 69 του χρόνια ο Έλληνας ομογενής Greg Zanis, ο άνθρωπος που στην ζωή του κατασκεύασε πάνω από 27.000 ξύλινους σταυρούς για κάθε θύμα μαζικών δολοφονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ). 

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 69 ετών ο Έλληνας ομογενής Greg Zanis, ο οποίος είχε φτιάξει πάνω από 27.000 ξύλινους σταυρούς, έναν για κάθε θύμα μαζικών δολοφονιών.

Ο Έλληνας

από το Ιλινόι πέθανε τη Δευτέρα, νικημένος από τον καρκίνο. Το γεγονός γνωστοποίησε η κόρη του. Ο Zanis είχε ιδρύσει το Crosses for Losses, ως φόρο τιμής προς τον πεθερό του, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1996.

«Με βοήθησε στην διαδικασία του πένθους», είχε δηλώσει το 1999 στο Associated Press.

{https://youtu.be/Sxa6GzYbbhk}

Από τότε ο Greg έφτιαχνε ξύλινους σταυρούς για τα θύματα μαζικών δολοφονιών, μεταξύ των οποίων του Columbine, του Sandy Hook και του Parkland, καθώς και του μουσικού φεστιβάλ του Las Vegas και του Orlando. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται.

{https://youtu.be/be7Ga8eghLs}

Ο Zanis γεννήθηκε το 1950 στο Σποκέιν της Ουάσιγκτον και μεγάλωσε στο Νάσβιλ του Τενεσί. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας ιερέας και η μητέρα του ήταν μοδίστρα. Στο σπίτι τους μιλούσαν ελληνικά.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Πέθανε, Έλληνας,ipa, pethane, ellinas