ΗΠΑ: «Ελληνικό» εστιατόριο αρνήθηκε την είσοδο σε Αφροαμερικανή με το παιδί της

Στις ΗΠΑ ένα εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, αρνήθηκε να εξυπηρετήσει μια μαύρη γυναίκα και το παιδί της, επικαλούμενοι το «dress code».

Στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, σε ένα «ελληνικό» εστιατόριο, οι σερβιτόροι δεν θέλησαν να εξυπηρετήσουν μια Αφροαμερικανή και τον γιό της.

Συγκεκριμένα, οι σερβιτόροι υποστήριξαν ότι ο λόγος είναι το «dress code» του μικρού παιδιού, καθώς φορούσε μία μαύρη μπλούζα και μία μαύρη μακριά βερμούδα.

Τότε,

η γυναίκα απηυδησμένη εφόσον διαμαρτυρήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά, ανάρτησε ένα βίντεο στα social media, με ένα μικρό λευκό όμως παιδί να φοράει ακριβώς τα ίδια ρούχα με τον γιό της και να έχει δειπνήσει πριν λίγα δευτερόλεπτα στο ίδιο εστιατόριο.

Χαρακτηριστικά, η ίδια είπε στο βίντεο ότι «έχω αντιμετωπίσει ξανά και ξανά ρατσισμό, αλλά είναι δύσκολο όταν πρέπει να δεις το παιδί σου, μόλις εννέα ετών, αναστατωμένο γιατί ξέρει ότι αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα λευκό παιδί».

Στη συνέχεια, ενώ το εστιατόριο αρχικά είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ρατσιστική ενέργεια, ο ιδιοκτήτης Αλεξάντερ Φρέντερικ Σμιθ βρέθηκε σε δεινή θέση, αναφέρει το CNN, με την δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο.

Έτσι, η αλυσίδα«Atlas Restaurant Group», στην οποία ανήκει το εστιατόριο «Ouzo Bay» και πολλά άλλα εστιατόρια στην περιοχή, ζήτησε συγγνώμη το απόγευμα της Δευτέρας, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «εξαιρετικά ενοχλητικό».

«Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, οι μάνατζερ απολύθηκαν» ανέφερε η αλυσίδα εστιατορίων σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρήσαμε αμέσως την πολιτική μας για τον ενδυματολογικό κώδικα, ώστε τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και κάτω, τα οποία συνοδεύονται από ενήλικα, να μην υπόκεινται σε ενδυματολογικό κώδικα σε κανένα εστιατόριο της Atlas», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Θέλαμε λοιπόν να φάμε και μου λένε ότι ο γιος μου δεν μπορεί να φάει εδώ επειδή φοράει αθλητική βερμούδα. Είναι εννέα ετών. Και υπάρχουν παιδιά εκεί έξω με παπούτσια του τένις», ακούγεται να λέει η ίδια.

Ο γιος της φορούσε μαύρα παπούτσια του τένις, αθλητική βερμούδα και μπλουζάκι.

«Δυστυχώς, έχουμε έναν ενδυματολογικό κώδικα», ακούγεται να λέει ο υπάλληλος του εστιατορίου προτείνοντας ότι το αγόρι πιθανόν θα μπορούσε να αλλάξει τα αθλητικά του ρούχα.

Στη συνέχεια, όμως η Γκραντ γυρίζει την κάμερα του κινητού της έξω από το εστιατόριο όπου απεικονίζεται ένα λευκό αγόρι, το οποίο, μόλις είχε φάει εκεί, να φοράει παπούτσια του τένις και αθλητικό μπλουζάκι.

Ο υπάλληλος συνεχίζει να της λέει ότι, με βάση αυτά που του είπε το αφεντικό του, ενώ επιτρέπονται τα παπούτσια τένις, τα αθλητικά σορτς και τα πουκάμισα δεν επιτρέπονται, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που φορούσε το λευκό αγόρι δεν το κατέταξε το εστιατόριο ως αθλητική μπλούζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα