Ιλινόις: Συναγερμός για τη φωτιά στο εργοστάσιο χημικών και εκκένωση της περιοχής

Μεγάλη πυρκαγιά που καίει για δεύτερη μέρα σήμερα έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο της Chemtool στο Ιλινόις των ΗΠΑ. Εκκενώθηκε η περιοχή λόγω του τοξικού πυκνού καπνού.

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η φωτιά σε χημικό εργοστάσιο στο Ρόκτον του Ιλινόις των ΗΠΑ. Η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει την εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1,6 χιλιομέτρου περιμετρικά της μονάδας λόγω του τοξικού πυκνού καπνού.

A strong chemical explosion at the Chemtool

chemical plant in Rockton caused the evacuation of hundreds of people on Monday. ?epa-efe / Tannen Maury #ChemToolFire #Chemtool #fire #epaphotos #visualizingtheworld pic.twitter.com/Snmw0xAWFO — european pressphoto agency (@epaphotos) June 15, 2021

Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο Chemtool, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Lubrizol, η οποία διώκεται στη Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά της Ρουέν, τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά την οποία κάηκαν 10.000 τόνοι χημικών προϊόντων και ανήκει στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο, Γουόρεν Μπάφετ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στην περιφέρεια του Ρόκτον, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από το Σικάγο και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, καθώς και οι 70 εργαζόμενοι μπόρεσαν να εκκενώσουν γρήγορα το εργοστάσιο.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη έχει αναπτυχθεί για ν’ αντιμετωπίσει την φωτιά, ενώ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ορίσει πόσο χρόνο θα χρειασθεί για να τεθεί υπό έλεγχο.

An explosion and fire at a Chemtool Inc. chemical plant in Rockton, Illinois. led to a mandatory evacuation on Monday. Local reports say authorities removed the 70 employees safely and that the fire doesn’t pose any danger to the neighborhood. The cause of the fire is unknown pic.twitter.com/zdA4ItkpAg — NowThis (@nowthisnews) June 15, 2021

Η Lubrizol ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις Ομοσπονδιακές Αρχές και τους ειδικούς για την παρακολούθηση της μόλυνσης του αέρα και των υδάτων του Rock River που διασχίζει την πόλη.

Η αστυνομία συνιστά την χρήση μάσκας σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της πυρκαγιάς κι αρκετοί ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί για την ώρα σε καταφύγιο. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει προετοιμάσει, επίσης, ένα καταφύγιο για να φιλοξενήσει εκατοντάδες άτομα και έχει προετοιμαστεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ η Υπηρεσία Καταστροφών Έκτακτης Ανάγκης (EDS) της πόλης έχει αναλάβει τη φροντίδα αυτών που εκκένωσαν τα σπίτια τους κι απομακρύνθηκαν από την περιοχή που βρίσκεται περιμετρικά του εργοστασίου.

{https://youtu.be/eZ6DwuTN_AA}

{https://youtu.be/ikq7WiYs8d0}

ΗΠΑΠΥΡΚΑΓΙΑΦΩΤΙΑΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΧΗΜΙΚΑΕΚΚΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα