Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παίζουν «Τάβλι» στο Θέατρο Ρεματιάς

Οι δύο πρωταγωνιστές επαναλαμβάνουν την πετυχημένη παράσταση της κλασικής σάτιρας του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, στις 21 Ιουλίου.

Το φιλόξενο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί για άλλο ένα καλοκαίρι με συναυλίες και παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Ανάμεσα στις παραστάσεις που ξεχωρίσαμε είναι και η επανάληψη της περσινής επιτυχίας της κωμωδίας του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι» που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης

Γιοβανίδης, με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στους ρόλους των δύο κουνιάδων που ονειρεύονται να πιάσουν την καλή, πάνω από μια παρτίδα τάβλι.

Η υπόθεση:
Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης), φίλοι και κουνιάδοι, απολαμβάνουν τον απογευματινό καφέ τους στη βεράντα και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.
Το σχέδιο είναι, όπως πάντα, καλά οργανωμένο και σίγουρο, και συμπυκνώνει στην εντέλεια το νεοελληνικό όνειρο, πλασμένο από ευτελή υλικά.

Το «Τάβλι» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Γιάννη Μόρτζο.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Bοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Σκιαδαρέση

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Το τάβλι, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, 21 Ιουλίου, ώρα 21:15. Τιμές εισιτηρίων: 12 &10 € (φοιτητικό-άνεργοι – ΑΜΕΑ). Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, www.theatrorematias.gr, τηλ. 210 6855898.

Keywords
Τυχαία Θέματα