Η νέα ηγεσία στο ΣτΕ και στον Άρειο Πάγο

Άλλαξε η ηγεσία στη δικαιοσύνη, καθώς αναδείχθηκε νέα πρόεδρος στο ΣτΕ και στον Άρειο Πάγο.

Αλλάζουν τα ηνία στην δικαιοσύνη καθώς, νέα πρόεδρος είναι η Μαίρη Σαρπ και στον Άρειο Πάγο η Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Συγκεκριμένα, το υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα (30/6) με τηλεδιάσκεψη, ανέδειξε ομόφωνα την νέα

ηγεσία σε Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έτσι, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρη Σαρπ, έγινε πρόεδρος εκεί και στον Άρειο Πάγο έγινε πρόεδρος η Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Μάλιστα, η νέα πρόεδρος του ΣτΕ σε δήλωση της τόνισε ότι «αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που η Ελληνική Πολιτεία με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το Υπουργικό Συμβούλιο, με επέλεξε να αναλάβω το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως «υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω το έργο των προηγουμένων Προέδρων και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσω, με την συνεργασία όλων των δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι το Δικαστήριο θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να είναι ικανό και έτοιμο να αντιμετωπίζει τις ανάγκες κάθε εποχής και να επιλύει τις διαφορές, που κάθε φορά ανακύπτουν, αποτελεσματικά και προς το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, στο όνομα του οποίου εκτελούνται, κατά το Σύνταγμα, οι αποφάσεις του».

Επίσης, η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε ότι «αποτελεί εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα η επιλογή μου στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ως επιστέγασμα μιας πολύχρονης θητείας σαράντα ενός ετών στην υπηρεσία απονομής της Δικαιοσύνης. Είναι αυτονόητο, ότι, συναισθανόμενη το μέγεθος της ευθύνης αυτής, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του αξιώματος, που μου εμπιστεύτηκε η Πολιτεία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «με την ευκαιρία της δήλωσης αυτής επιθυμώ να τονίσω, ότι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί θα εργαστούμε με ευσυνειδησία και εντιμότητα για τη διασφάλιση της τήρησης της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του Κράτους Δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα