Επτά εντολές Τσιόδρα για μάσκες, υγιεινή χεριών, ΜΜΜ και επαφές - «Υπήρξε χαλάρωση»

Οι επτά οδηγίες του Σωτήρη Τσιόδρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

 

Σε συστάσεις προς τους πολίτες προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της αποψινής συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Υγείας με φόντο τη «νέα καθημερινότητα», καθώς η χώρα αίρει σταδιακά τα διάφορα μέτρα περιορισμού.

Ειδικότερα, ο καθηγητής ζήτησε να χρησιμοποιούμε όσο λιγότερο γίνεται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να

έχουμε περιορισμένο κύκλο γνωστών και φίλων που θα συναντάμε, αλλά και να μην αγκαλιάζουμε τους συναδέλφους μας στο γραφείο που έχουμε καιρό να δούμε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε ότι «υπήρξε χαλάρωση» και πως «χρειάζεται προσοχή καθώς ο ιός είναι ακόμη εδώ».

Οι συμβουλές που έδωσε έχουν ως στόχο το να αποφύγουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα , όπως είπε, καθώς τα εν λόγω απλά μέτρα θα μας προστατεύουν ενώ κάνουν πιο εύκολη και τη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών.

Τα επτά σημεία από την τοποθέτηση του κ. Τσιόδρα την Τρίτη είναι τα ακόλουθα:

Αποφεύγουμε κατά το δυνατόν τη χρήση ΜΜΜ. Προτιμούμε το ποδήλατο, το αυτοκίνητο ή το περπάτημα.Αν, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, τότε απαιτείται η ορθή χρήση της μάσκας. Αν δεν χρησιμοποιείται η μάσκα σωστά, τότε μόνο κακό κάνει, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, ενώ παρέπεμψε στα βίντεο του Υπ. Υγείας. Επίσης καλό είναι να έχουμε μαζί μας αντισηπτικό.Να αποφεύγουμε χειραψίες και αγκαλιές στον εργασιακό χώρο.Προσέχουμε ιδιαίτερα την υγιεινή των χεριών μας. Πρέπει να αποφεύγονται χειραψίες και αγκαλιές και επαφές με άψυχες επιφάνειες (κουμπιά, πόμολα κλπ.), οι οποίες μπορεί να είναι μολυσμένες με τον ιό.Να αποφεύγουμε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό, όταν βγαίνουμε έξω να περπατήσουμε.Να περιοριστούμε σε ένα στενό κύκλο επαφών και να μην ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουμε να δούμε καιρό.Να επιτηρούμε την κατάσταση της υγείας μας. Επικοινωνούμε με τον γιατρό μας αν εμφανιστούν ύποπτα συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα καθώς και έναν νέο θάνατο, με τους συνολικούς αριθμούς να ανέρχονται σε 2.744 και 152 αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επτά, Τσιόδρα, ΜΜΜ,epta, tsiodra, mmm