Γιατί δεν ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς

Γιατί δεν ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς - Τι εκτιμάται για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή της τροπολογίας την αντιμετώπιση φαινομένων πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, που γλυτώνει από τον υποβιβασμό τον ΠΑΟΚ

και την Ξάνθη και προβλέπει τιμωρία 5-10 βαθμών.

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δεν θέλησαν να σχολιάσουν την απουσία του από τη Βουλή, ούτε να πουν περισσότερα για τη στάση του.

Ωστόσο, η εκτίμηση είναι πως μέσω αυτής της ιδιαίτερης βαρύτητας κίνησης, ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως το Μαξίμου είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων».

Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί στην περίπτωση ενός πρώην πρωθυπουργού.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος»

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την αυστηρή κομματική πειθαρχία την οποία εφάρμοσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ψήφιση της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, η οποία «πέρασε» με 156 υπέρ.

«Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο θα διαγραφεί από τη ΝΔ.

Προσπάθησε να ‘’μαζέψει’’ τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς.

Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες», σχολιάζουν.

Πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα