Γεραπετρίτης για ανασχηματισμό: Θα γίνουν μόνο οι αναγκαίες αλλαγές

«Δεν χρειάζονται σαρωτικές αλλαγές του μοντέλου διακυβέρνησης, θα γίνουν μόνο οι αναγκαίες», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

 

Για «μία μοναδική ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα», έκανε λόγο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με ειδικές, νέες και γρήγορες διαδικασίες για την επιλογή όσο και για τον έλεγχο των προγραμμάτων που θα τύχουν χρηματοδότησης από την Ε.Ε. Αναφερόμενος στις καινοτομίες της περιόδου που διανύουμε, εξήγγειλε ότι

η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα εκκινήσει πιλοτικά από τις 20 Ιουλίου και οριστικά από τον Οκτώβριο, ενώ μόλις σε μία εβδομάδα έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά 20.000 πιστοποιητικά.

«Οι πολίτες βλέπουν ότι γίνονται εκείνα τα οποία υποσχεθήκαμε», σχολίασε.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό τον προσδιόρισε χρονικά από την 1η Ιουλίου και μετά και σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θα είναι σαρωτικός, όπως διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας ζήτησε «να δώσουμε την ευκαιρία να δοκιμαστεί ένα νέο μοντέλο, πώς θα λειτουργήσει. Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερος χώρος για τους πολίτες», διαπίστωσε.

Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε: «Εμείς θέλουμε τον διάλογο αλλά κάθε διάλογος έχει κόκκινες γραμμές. Και στις κόκκινες γραμμές, που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία της χώρας, δεν θα υπάρξει καμία απολύτως παραχώρηση».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα