Γεννηματά για κορονοϊό: Να κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι θέλουν ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως η «ναυαρχίδα» στον πόλεμο του κορονοϊού είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και καλό θα ήταν, όσοι είναι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων και στην Υγεία, να κάνουν την αυτοκριτική τους 

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε στον ΑΝΤ1 για το ευρωπαϊκό ομόλογο για τον κορονοϊό, την επιδημία στη χώρα μας και όσα γίνονται για την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς και για τα οικονομικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται εν μέσω αυτής της νέας κρίσης.

Η πρόεδρος του Κινήματος

Αλλαγής υπογράμμισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και διανύουμε έναν μαύρο κύκλο της Ιστορίας, ο οποίος θ’ αλλάξει την Ιστορία, αφού, μόλις τελειώσει αυτή η πανδημία, τίποτε δεν θα είναι ίδιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι επιτακτική ανάγκη αυτή την περίοδο να ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κυνισμός. Τόνισε, δε, πως, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, είναι πλέον εμφανές ότι η «ναυαρχίδα» στον πόλεμο ενάντια στον κορονοϊό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και καλό θα ήταν, όσοι είναι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων και στην Υγεία, να κάνουν την αυτοκριτική τους. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε στον Γιώργο Παπαδάκη ότι αυτή την περίοδο δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα, στον οποίον δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπολίτευση και λαϊκισμό. Ένας από τα σημαντικά μέτωπα, είναι και η οικονομία και το τι θα γίνει την «επόμενη ημέρα», μετά τη νίκη επί του κορονοϊού.

Οι όποιες αποφάσεις όμως θα πρέπει να ληφθούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους κι όχι μονομερώς, δήλωσε η κ. Γεννηματά και επισήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής έχει διατυπώσει μια σειρά προτάσεων, όπως η άμεση ένταξη των εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα κι ανθυγιεινά, αλλά και την επέκταση του βοηθήματος με το δώρο του Πάσχα και στην Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας  γενικότερα.

Επίσης, αναφερόμενη στη διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου για τον κορονοϊό, τόνισε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε αν η ΕΕ θα δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει πίσω στις διεκδικήσεις του μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, κόντρα στη θέση της Γερμανίας και άλλων χωρών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα