Φωτιά στον Αυλώνα: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμό

Ο 45χρονος «εμπρηστής του Αυλώνα» πρόλαβε τους αστυνομικούς και εμφανίστηκε αυτοβούλως μπροστά τους. Θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί.Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του 45χρονου συλληφθέντα, χθες, Πέμπτη (24/8) για εμπρησμό όσον αφορά στη φωτιά στον Αυλώνα. Ειδικότερα, η δίωξη αφορά το αδίκημα…

Όταν οι κάτοικοι του Αυλώνα τον ενημέρωσαν χθες ότι τον αναζητά η Αστυνομία τότε εκείνος εμφανίστηκε μπροστά στους αστυνομικούς και είπε «έμαθα ότι με ψάχνετε. Εδώ είμαι. Δεν έκανα τίποτα».

«Δεν έχει

κατηγορηθεί για τίποτα στο παρελθόν. Είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές και αρνείται τα πάντα. Υπάρχουν βίντεο που τον τοποθετούν στο χώρο των πυρκαγιών, δεν υπάρχει όμως βίντεο που να τον δείχνει να βάζει φωτιά. Η οικογένειά του έχει αμπέλια και ελιές στην περιοχή και ο ίδιος συχνά περιφέρεται στα χωράφια αυτά. Ακόμα δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ το απόγευμα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Επίσης, το σημαντικό είναι ότι στην κατοχή του δεν βρέθηκε τίποτα. Ότι βρέθηκε ήταν από την αγροικία της οικογένειας, όπου είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιου είδους πράγματα σε μία αγροικία. Είναι τραγικό να παρουσιάζεται η εικόνα του εμπρηστή για εκείνον. Δεν θέλω ο εντολέας μου να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της σύλληψής του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γώγος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο σπίτι του 45χρονου βρέθηκαν προσανάμματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες, ενώ κατηγορείται ότι έβαλε τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές στην περιοχή. Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε όταν κάτοικοι τον είδαν να περιφέρεται στα σημεία όπου μαίνονταν πύρινα μέτωπα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να τον αναζητούν.

Εκείνος ωστόσο «πρόλαβε» τους αστυνομικούς και εμφανίστηκε αυτοβούλως μπροστά τους.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτού του πλαισίου δράσης, σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται, με βασικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα