Φωτιά στη Ρόδο: Άλογα τρέχουν να σωθούν - Εικόνες Αποκάλυψης στο νησί

Θύματα της καταστροφικής φωτίας στην Ρόδο είναι και τα ζώα τα οποία τρέχουν τρομαγμένα να γλιτώσουν.Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που καταγράφονται από τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη το νησί της Ρόδου. Θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς είναι και τα ζώα τα οποία τρέχουν τρομαγμένα να γλιτώσουν. Το… Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rhodes

Island Greece ? (@rhodes.rodos)

Μάχη διαρκείας

Στο νησί, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ έχουν ενισχυθεί και πρόκειται να ενισχυθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πεζοπόρα τμήματα και οχήματα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, η κατάσταση στη φωτιά στη Ρόδο παραμένει δύσκολη.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.

Σε αρκετές περιοχές του νησιού γίνονται ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος προκειμένου να μην υπάρξει γενικό μπλακ άουτ. Σημειώνονται και διακοπές υδροδότησης λόγω προβλημάτων με την ηλεκτροδότηση. Έκκληση από την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλακου για βυτία νερού με οχήματα 4Χ4. «Είμαστε μόνοι μας ο προφήτης Ηλίας έχει μόνο ένα πυροσβεστικό στις κεραίες και έχουμε τρία μέτωπα...ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕΕ» το δραματικό μήνυμα που ανήρτησαν στο FB. Το Λιμενικό κάνει εκκενώσεις διά θαλάσσης στη Λάρδο

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού, από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος Ρόδου μετά από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις περιοχές αυτές.

{https://twitter.com/Raw_News1st/status/1682762008570068998}

{https://twitter.com/alexandros_kts/status/1682746417859772416}

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και 20 ιδιωτικά σκάφη, 2 σκάφη Στρατού Ξηράς, ενώ σπεύδει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Ρόδο, Άλογα, - Είκονες Αποκάλυψης,fotia, rodo, aloga, - eikones apokalypsis