Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το 2020.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Ωστόσο παρέπεμψε

στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το αν θα υπάρξει παράταση στην ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και για το αν θα εφαρμοστεί το νέο μέτρο του 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας στην ΕΡΤ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Οι λογιστές χρειάζεται να ασχοληθούν κατά κύριο λόγο με τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορονοϊός και όλες τις καινούργιες πλατφόρμες. Το πότε θα την εξαγγείλουμε και το διάστημα ενδεχόμενης παράτασης είναι μια δεύτερη κουβέντα. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε το μέλλον», ήταν το σχόλιό του.

«Η ΑΑΔΕ εργάζεται εντατικά για να ανοίξει μέχρι τις 15 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή των 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους» είπε ακόμη ο κ.Πιτσιλής και ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται η όλη διαδικασία ώστε οι 35.000 νέοι κλειδάριθμοι να αποσταλούν στους αιτούντες δικαιούχους τους σε δυο τμήματα. Ένα μέσω κινητού τηλέφωνο και ένα μέσω e-mail.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα