Επίδομα 800 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Η νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα των 800 ευρώ αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Διοικητής της Αρχής, Γ. Πιτσιλής. Σε αυτή την πλατφόρμα θα κάνουν αίτηση όσοι έχουν ατομικές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μέσα στις επόμενες μέρες ανοίγει για αίτηση η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

για τα 800 ευρώ σε ατομικές και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ΑΑΔΕ εργάζεται εντατικά για να ανοίξει μέχρι τις 15 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή των 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως έχει γράψει εδώ και μία εβδομάδα το iEidiseis.gr διαφορετική διαδικασία θα ακολουθήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν ατομικές για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, καθώς θα ανοίξει από το υπουργείο Οικονομικών μια νέα πλατφόρμα για αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε ξεχωριστή πλατφόρμα, η οποία θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και όχι από το υπουργείο Εργασίας.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δικαιούχοι θα είναι και οι εργοδότες, δηλαδή εταίροι ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες των ατομικών επιχειρήσεων ή οι ελέγχοντες τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες ή τις ΕΠΕ, μονοπρόσωπες και μη.

Θα εξαιρούνται μόνο οι ανώνυμες εταιρείες. Επίσης, για να καταβληθεί ενίσχυση 800 ευρώ σε εργοδότες, θα πρέπει αυτοί να μην απασχολούν περισσότερα από πέντε άτομα προσωπικό.

Στις ατομικές επιχειρήσεις θα καταβάλλονται τα 800 ευρώ τα οποία θα καλύπτουν και αυτά περίοδο 45 ημερών. 

Στην υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί θα καθοριστούν προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης ειδικού σκοπού.

Προϋπόθεση είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό.

Δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο χωριστά.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα