Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης με τις διαρροές Βρούτση στον Γιώργο Αυτιά

Ανεβαίνει η ένταση ανάμεσα στον Γιώργο Παπαδάκη και στον Γιώργο Αυτιά για το ασφαλιστικό, με αφορμή το γεγονός ότι ο Γιάννης Βρούτσης επέλεξε να εμφανιστεί αρκετές φορές στην εκπομπή στον ΣΚΑΪ για να παρουσιάσει το νέο ασφαλιστικό.

Σήμερα τίθεται σε διαβούλευση το ασφαλιστικό, αλλά πέρα από την σφοδρή κριτική που άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου πολλά ακούστηκαν και για τον τρόπο που δόθηκε στην δημοσιότητα μέσω διαρροών σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το γεγονός σχολίασε η αρνητικά η Έφη Αχτσιόγλου αλλά και ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1,

Γιώργος Παπαδάκης ο οποίος συγκεκριμένα είπε: «Καταγγέλλω στο πολιτικό σύστημα ότι κάνει εσκεμμένες διαρροές δημιουργώντας συνθήκες παραπληροφόρησης διότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες για να κρίνουμε. Έβλεπα για παράδειγμα τον κ. Βρούτση να ανεμίζει ένα νομοσχέδιο που είχε στα χέρια του και ο Γ. Αυτιάς –μπράβο στον Γ. Αυτιά, αλλά του το έδωσε ο υπουργός-. Καλό θα είναι λοιπόν για να μπορώ και εγώ να ρωτάω υπεύθυνα και εσείς να απαντάτε…».

Νωρίτερα, η Έφη Αχτσιόγλου είχε επισημάνει το γεγονός ότι το ασφαλιστικό πριν δοθεί στην δημοσιότητα παρουσιάστηκε στο ΣΚΑΙ μέσω της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά και μάλιστα σε… συνέχειες.

Σχετικά με το νέο ασφαλιστικό η Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει: «Με επικοινωνιακό θόρυβο η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να θολώσει την πραγματικότητα και καλλιεργεί ψευδείς προσδοκίες σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Από θέση ευθύνης και προς ενημέρωση των πολιτών επαναλαμβάνουμε:

Για τις συντάξεις:

Mε το νέο ασφαλιστικό, τα χρήματα που θα δοθούν για τις συντάξεις το 2020 είναι λιγότερα από αυτά που δόθηκαν το 2019. Μέρος αυτού του μικρότερου ποσού θα δοθεί επιλεκτικά σε αυξήσεις για λίγους των ανώτερων κλιμακίων, αλλά όχι στις χαμηλές συντάξεις. Η 13η σύνταξη καταργείται αφαιρώντας εισόδημα ίσο με μία σύνταξη το χρόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τις εισφορές:

Με το νέο ασφαλιστικό, το 90% τον ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώνει εισφορές αυξημένες κατά 20%. Συγχρόνως θεσμοθετείται ένα απολύτως άδικο σύστημα κλάσεων όπου ένας επαγγελματίας με εισόδημα 7.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώνει τα ίδια με έναν που έχει 70.000 ευρώ το χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα