«Έσπασε» ο Τσιόδρας: Τα δάκρυά του μιλώντας για τον κορονοϊό

Συγκλονιστικός ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του Σαββάτου. Δεν άντεξε και δάκρυσε, μιλώντας για τον κορονοϊό, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. 

 

Δεν άντεξε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στην καθιερωμένη ενημέρωση, για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, το απόγευμα του Σαββάτου «έσπασε». Δάκρυσε και απευθύνθηκε στην καρδιά και το φιλότιμο των Ελλήνων.

«Μου έγραψε ένας γνωστός μου και πασίγνωστος επιστήμονας ότι κάνουμε πολύ φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και κάποιους ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μου.

Η απάντηση που δίνω μέσα μου είναι ότι το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, εκ των οποίων είναι μανάδες και πατεράδες μας. Είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Η απάντηση είναι ότι τους σεβόμαστε όλους, τους τιμούμε όλους» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είμαστε όλοι πολύτιμοι και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως, οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες «πόρτες» να προσβληθούν από τον κορονοϊό, ενώ η ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 35 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 530, ενώ 95 ορίζονται ως «απροσδιόριστα» κρούσματα, που αφορούν δηλαδή σε πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 πρόσθεσε πως οι νοσηλευόμενοι είναι 100 και ότι εξ αυτών οι 18 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι. Πρόκειται, για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, έναν ακόμα άνδρα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μία 94χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας. Άπαντες, φέρονται να είχαν υποκείμενα νοσήματα.

 Για τους θανάτους στην Ελλάδα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 74 έτη, και πως αναμένουμε επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. «Πρόκειται για εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες, είναι ύπουλος εχθρός» ανέφερε. Τέλος ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του με τα λόγια του Ελύτη: «Την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος πρέπει κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας ας γίνει αυτός ο αγώνας όλων μας»
Keywords
Τυχαία Θέματα