Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το 75% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 18 έως 60 ετών

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις που έκανε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Απαντώντας σε ερώτηση για τον δραματικό του τόνο για τον κορονοϊό είπε ότι πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή.

Μάλιστα τόνισε «δεν έχουμε ανοσία, όλοι είμαστε ευάλωτοι. Να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της νόσου. Βλέπουμε πίεση στο σύστημα υγείας. Περισσότεροι νοσηλεύονται. Πεθαίνουν».

Τόνισε ότι η ανοσία της αγέλης σημαίνει

να αρρωστήσει το 60% του πληθυσμού. Και θέλουμε να αργήσει αυτό στην Ελλάδα

Μάλιστα τόνισε ότι το 75% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι ηλικίας 18 έως 60 ετών. Επεσήμανε ότι ανάλογα είναι και τα ποσοστά της γρίπης, αλλά για τον κορονοϊό δεν υπάρχει εμβόλιο. 

«Η ανοσία της αγέλης δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό», τόνισε. Είπε οτι ο κορονοϊός δεν «σέβεται ηλικίες και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν».

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 πρόσθεσε πως οι νοσηλευόμενοι είναι 100 και ότι εξ αυτών οι 18 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 19 πήραν εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι. 

Για τους θανάτους στην Ελλάδα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 74 έτη, και πως αναμένουμε επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. «Πρόκειται για εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες, είναι ύπουλος εχθρός» ανέφερε.

Για την θεραπεία είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη και πως όλα είναι στο αρχικό. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας και έσπασε κατά τις ανακοινώσεις του.

«Είναι οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας» είπε φανερά φορτισμένος ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, μιλώντας για τις ευπαθείς ομάδες αλλά για τις ηλικίες όσων έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως είναι κρίμα για όλους αυτούς που σέβονται το Μένουμε Σπίτι, να τους χαλούν την εικόνα κάποιοι που το παίρνουν αψήφιστα.

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του νέου κορονοϊού ανά την υφήλιο, ενώ ταχύτατα αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς όλους και ειδικά τους νέους: «Δεν είστε άτρωτοι».

Ο ιός προσβάλλει τους πάντες και όλοι μπορούν να εμφανίστουν βαρύτατα νοσήματα. 

«Αν και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι δέχονται ισχυρότερο πλήγμα, οι νεότεροι δεν μένουν αλώβητοι. Τα στοιχεία από πολλές χώρες δείχνουν ότι οι άνθρωποι κάτω των 50 ετών συνιστούν μεγάλο ποσοστό των ασθενών, που χρειάζονται νοησηλεία. Έζω ένα μήνυμα για τους νέους: Δεν είστε άτρωτοι» διεμήνυσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Ο ιός μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο για εβδομάδες ή ακόμη και να σας σκοτώσει. Εάν δεν αρρωστήσετε εσείς, οι επιλογές για το πού πηγαίνετε μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για κάποιον άλλον».

Κορονοϊός στην Ελλάδα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν συνολικά 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 530 σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα 98 από τα κρούσματα αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή προέλευσης.

Εκατό ασθενείς νοσηλεύονται, από αυτούς 18 είναι διασωληνωμένοι. Είναι μια σοβαρή νόσος, μια σοβαρή πνευμονία. Η πλειονότητα των νοσηλευομένων, το 79%, έχει πολλά υποκείμενα νοσήματα. Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 13 (12 άνδρες και μία γυναίκα).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 76 έτη. «Η ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ύπουλο εχθρό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα