Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο

Παρά τον κορονοϊό η Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να εξετάζει θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Η κρίση του κορονοϊού δεν έχει αποσπάσει την προσοχή της Τουρκίας από τα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, διαμήνυσε απόψε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

«Για αρκετό διάστημα πλέον το κύριο θέμα στις συσκέψεις μας είναι το έργο που έχουμε επιτελέσει σχετικά με τον αγώνα κατά του κορονοϊού. Σήμερα κάναμε επίσης αξιολόγηση σημαντικών θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη» είπε. «Βλέπουμε την επιθετικότητα

του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, που μετέτρεψε την επιδημία του κορονοϊού σε ευκαιρία», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώ αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Προεδρος είπε ότι «όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη». «Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και αδυνείδητη συμπεριφορά», ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ είπε πως «έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα