Ερντογάν: Αποχώρησε εσπευσμένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Εσπευσμένη αποχώρηση Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Απών από τη συνέντευξη Τύπου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία κίνηση που δεν μπορεί να εκληφθεί ως καλός οιωνός ως προς το πώς πήγαν οι συζητήσεις των ηγετών.

Την είδηση μετέδωσε η ανταποκρίτρια των NYT στις Βρυξέλλες,

ενώ έγινε γνωστό επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος προβλεπόταν να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου, άλλα η τουρκική αυτοκινητοπομπή έφυγε άμεσα.

Ωστόσο η συνέντευξη Τύπου του Σαρλ Μισέλ και της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ζήτησε τη στήριξη του NATOΝωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ «απτή στήριξη» στον πόλεμο στη Συρία κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Αναμένουμε απτή υποστήριξη από όλους τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία πρέπει να δείξει σαφώς την αλληλεγγύη του στην συμμαχία» με την Τουρκία, πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Η Άγκυρα θέλει το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που έλαβε μεταξύ του 2012 και του 2015 για να υποστηρίξει την τουρκική αεράμυνα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Αποχώρησε, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,erntogan, apochorise, evropaiko symvoulio