Δημοσκόπηση: Ο κορονοϊός αλλάζει τις συνήθειες των Ελλήνων

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη πριν την μεγάλη αύξηση αριθμού κρουσμάτων στην Ελλάδα, 8 στους 10 Έλληνες θεωρούν πως είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το τι πρέπει να κάνουν σε σχέση με τον κορονοϊό. Δείτε ακόμα τι λένε οι πολίτες για το προσφυγικό και ποια η διαφορά ΝΔ
- ΣΥΡΙΖΑ

Θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι ο κορονοϊός και το προσφυγικό, καθώς και η πρόθεση ψήφου των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσκόπηση της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Open TV και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού απόψε.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 7 Μαρτίου σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο τύπος της έρευνας ήταν ποσοτική ενώ η δειγματοληψία ήταν τυχαία και στρωματοποιημένη.

Στο 12,1% η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,6% σύμφωνα με την Alco, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1% η Ελληνική Λύση με 4,7%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 2,8% ενώ το ΜέΡΑ25 2,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10%.

Την ίδια ώρα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 13,3%. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 37% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,6%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 5,2% ενώ η Χρυσή Αυγή 3%. Το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11%.

Εντυπωσιακά υψηλά ήταν τα ποσοστά θετικών κρίσεων για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση:

Επικαιρότητα

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν και στα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι ο κορονοϊός και το προσφυγικό.

Στο ερώτημα «θεωρείτε ότι είστε επαρκώς ενημερωμένος/η για τον κορονοϊό;» το 79% απαντάει θετικά και το 16% αρνητικά. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρύματα σχετικά με τις αλλαγές στη συμπεριφορά των Ελλήνων λόγω του νέου ιού και των μέτρων που λαμβάνουν προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση του.

Παράλληλα, το 60% απαντάει αρνητικά στο ερώτημα εάν «θα δεχόσασταν τη λειτουργία κλειστών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή σας» ενώ το 32% απαντάει θετικά.

Επιπλέον το 41% των ερωτηθέντων απαντάει ότι είναι σωστό να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά του Αιγαίου και το 38% στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά το 48% θεωρεί λανθασμένο να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά και το 51% στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το 36% των ερωτηθέντων απαντούν ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο ενώ το 26% απαντούν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι. Καθόλου ικανοποιημένοι απαντάει το 21% των ερωτηθέντων ενώ λίγο απαντάει το 12%.

Keywords
Τυχαία Θέματα