18 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 152 οι νεκροί

Η ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για την πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα. Ανακοινώθηκαν 18 νέα κρούσματα με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν πλέον τις 2.744.

18 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν στη χώρα μας σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Επτά εξ αυτών εντοπίζονται στην ίδια οικογένεια, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών

ανήλθε στα 2.744.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως 32 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 88 ασθενείς εξήλθαν της εντατικής.

Ακόμη, οι νεκροί από την Covid-19 ανήλθαν στους 152 καθώς ανακοινώθηκε πως κατέληξε ένας ακόμη ασθενής.

Ως προς τις επιστημονικές εξελίξεις, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως οκτώ εμβόλια για τον κορονοϊό βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών.

Ο ίδιος τόνισε, εξάλλου, πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε μια χαλάρωση από όλους τους πολίτες και υπενθύμισε την προειδοποίηση του ΠΟΥ για προσεχτική άρση του lockdown στις χώρες που καταγράφονται νέες εξάρσεις κρουσμάτων. «Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο», είπε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως χρειάζεται προσοχή, καθώς «δεν τελειώσαμε με την πάλη με τον ιό».

Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε δε την σύσταση αποφυγής χρήσης των μέσων μεταφοράς, εφόσον η χρήση τους δεν είναι αναγκαία. Αν ωστόσο πρέπει να μετακινηθούμε με τα ΜΜΜ, θα πρέπει να τηρούμε τα ανάλογα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας κοκ..

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε μάλιστα τη σημασία της σωστής χρήσης της μάσκας, σημειώνοντας πως η κακή εφαρμογή της όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά μπορεί και να συμβάλλει στη διασπορά του ιού.

{https://youtu.be/rUBcOknedb0}

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα