Επίθεση με βιτριόλι: Τα λάθη της 35χρονης

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα αναιρούν τα λεγόμενα της 35χρονης στην αστυνομία, χαρακτηρίζοντας της ένοχη.

Η ΕΛΑΣ έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, τα οποία αναιρούν τα λεγόμενα της 35χρονης, με αποτέλεσμα να είναι η κύρια ύποπτη.

Πιο αναλυτικά, η ίδια είπε στην αστυνομία πως η περούκα που είχε στην κατοχή της, δεν είναι η ίδια με εκείνη που φαίνεται σε κάμερες ασφαλείας να φορούσε η δράστια. Μάλιστα, δηλώνει ότι την αγόρασε, γιατί απέτυχε η βαφή στα μαλλιά της.

Παρόλα αυτά, η εικόνα που υπάρχει από τις κάμερες, δείχνει πως είναι ακριβώς αυτή η περούκα. Επιπλέον, στην έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα της, εντοπίστηκε μια τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού, ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.

Επιπλέον, το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα, αλλά και το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Ακόμη, στο διαμέρισμα της 35χρονης βρέθηκε μια τηλεκάρτα, σύμφωνα με την οποία η δράστις τηλεφώνησε στην εταιρεία ταξί.

Η τσάντα

Το παλτό

Το παντελόνι

Ο διάλογος της 35χρονης με την εταιρεία ταξί

«Δεν έχω τηλέφωνο, έχω βλάβη και θέλω ένα ταξί για αύριο το πρωί στην Θησέως. Υπάρχει αυτή δυνατότητα» ρωτάει η 35χρονη την τηλεφωνήτρια στην εταιρεία των ταξί, λίγο πριν κάνει την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα.

Τις αποκαλύψεις με το ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο φως το Star και η γυναίκα καλούσε από απόρρητο αριθμό ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της.

Σκοπός της να πάει στο «ραντεβού», το ταξί να την αναμένει και γιαυτό είπε ότι θα προπληρώσει την χρέωση.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Δημήτρης Μπήτας ακουγόταν αγχωμένη και όλα τα στοιχεία δόθηκαν στην ασφάλεια.

Η συνομιλία της Ιωάννας με την 35χρονη

Σύμφωνα με το Star, τον Νοέμβριο του 2018 έγινε η πρώτη επικοινωνία. Η Ιωάννα δέχτηκε ενα πρώτο μήνυμα από την 35χρονη στο οποίο της ρωτά: «Γειά σου είμαι η Ε…, θέλω να σε ρωτήσω τρέχει κάτι με τον Ν…;»

-Ιωάννα: Όχι βέβαια. Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

-35χρονη: Εντάξει γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

-Ιωάννα: Οκ.

Στην συνέχεια η 35χρονη της στέλνει και άλλο μήνυμα.

-35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

-Ιωάννα: Μην ανησυχείς θα τον διαγράψω, μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

-35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ.

Στην συνέχεια η Ιωάννα διαγράφει από τον facebook τον επιχειρηματία και μετά από κάποιους μήνες της κάνει αίτημα φιλίας, εκείνη το αποδέχεται και στέλνει μήνυμα ότι είναι ελεύθερος και πως δεν έχει σχέση. Η Ιωάννα όμως δεν απαντά.

Η 35χρονη από την πλευρά της ανακαλύπτει ότι γίνονται ξανά φίλοι και παρακαλεί συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας να μεσολαβήσει ώστε να σταματήσει να μιλάει η Ιωάννα με τον επιχειρηματία.

Η κατάθεση του 35χρονου

Στην αστυνομία έδωσε κατάθεση ο σύντροφος της 35χρονης που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στη Καλλιθέα.

Ο ίδιος έδωσε κατάθεση το μεσημέρι της Παρασκευής και περιέγραψε λεπτομερώς την σχέση του με την 35χρονη.

Στην κατάθεση του τόνισε πως «πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα. Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως η σχέση τους «δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή».

Έπειτα, ο 40χρονος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την Ιωάννα και στο ποιά ήταν η σχέση που είχε αναπτύξει μαζί της.

Έτσι, σημείωσε ότι «λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας».

«Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο σύντροφος της 35χρονης.

Η κατάθεση της Ιωάννας

Η δικογραφία για την επίθεση με βιτριόλι που έγινε στην Καλλιθέα περιλαμβάνει και την κατάθεση της Ιωάννας.

Η 34χρονη γυναίκα είπε στην αστυνομία πως «νόμιζα ότι μου έριξε καφέ» και προσθέτει ότι αισθάνθηκε να πρήζεται το πρόσωπο της και να καίνε τα χέρια της.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό», ανέφερε σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως η γυναίκα που της επιτέθηκε «έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση».

«Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο», τόνισε στη συνέχεια.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε», είπε η 34χρονη Ιωάννα.

Τι είπε η οδηγός ταξί

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται η μαρτυρία της οδηγού ταξί που μετέφερε την δράστρια στο σημείο της επίθεσης, αλλά και την παρέλαβε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την ίδια, την ενημέρωσαν από την εταιρία ραδιοταξί πως έπρεπε να παραλάβει μια Ελληνοαμερικανίδα, που είχε να δώσει τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις, οπότε θα έπρεπε να την περιμένει.

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη», σημείωσε η οδηγός.

Έπειτα, κατέθεσε τι έγινε την ημέρα της επίθεσης.

Έτσι, η ίδια είπε ότι «την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε».

«Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τι είπε η 35χρονη

Ψυχρή και αποστασιοποιημένη από τα γεγονότα εμφανίστηκε στον εισαγγελέα η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ερώτηση για την περούκα που βρέθηκε στο σπίτι της η κατηγορούμενη απάντησε πώς την αγόρασε γιατί απέτυχε η βαφή στο μαλλί της και δεν της άρεσε το χρώμα.

Ακόμη απαντώντας σε ερώτηση για το που βρισκόταν την ημέρα της επίθεσης για ποιο λόγο απουσίαζε από την εργασία της είπε πώς είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Αναφορικά με τα ρούχα που ταιριάζουν με όσα φορούσε η γυναίκα της επίθεσης (καπαρντίνα, σακίδιο, κλπ) είπε πώς είναι κοινά ρούχα συνηθισμένα και κυκλοφορούν κατά δεκάδες.

Οι αρχές ρώτησαν ακόμη την κατηγορουμένη για την σχέση της με το θύμα. Απαντώντας η 35χρονη ανέφερε πως γνώριζε την Ιωάννα μέσω μιας ξαδέρφης της, δεν την ζήλευε όμως, όπως φέρεται να είπε. Σε ερώτηση δε για τον άνδρα που κατά την αστυνομία ήταν και η αιτία για τη ζήλια που ένιωθε, η κατηγορουμένη φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του χωρίς όμως να φοβάται ότι «τρίτο πρόσωπο» έχει μπει ανάμεσά τους.

«Ναι ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη» ήταν μάλιστα η απάντηση που φέρεται να έδωσε η κατηγορουμένη στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το στοιχείο που ήταν καθοριστικό για τη σύλληψη της γυναίκας ήταν το γεγονός ότι εκείνη συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα μάλιστα με τα ίδια στοιχεία η προμήθεια της καυστικής ουσίας που κατέστρεψε το 97% του προσώπου της Ιωάννας έγινε μέσω Διαδικτύου και της στοίχισε μόλις 4,5 ευρώ.

Πήγε στο χωριό της

Επίσης, ύστερα από την επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε στη Καλλιθέα, η κατηγορούμενη 35χρονη, πήγε στο χωριό της την επόμενη ημέρα και διασκέδαζε, καταγγέλλουν μάρτυρες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, στην τηλεοπτική κάμερα γείτονες αλλά και μέλη της οικογένειας της, την χαρακτήρισαν ως μια ήσυχη κοπέλα, που ποτέ δεν είχε δείξει σημάδια εμμονής ή κάποιας έχθρας με την Ιωάννα.

Επίσης, την Παρασκευή ο Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε στο Mega και είπε πως η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα είναι διαταραγμένη ψυχολογικά.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης είπε στον παρουσιαστή Νίκο Ευαγγελάτο, ότι επισκέφτηκε την πελάτη του, το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ τότε έλαβε και την δικογραφία στα χέρια του.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «είναι μια σύνθετη υπόθεση. Είναι αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα. Διατηρεί μια απόσταση από την υπόθεση, με λίγα λόγια αρνείται την εμπλοκή της».

Δικογραφία

Ακολουθεί η δικογραφία που έχει σχηματίσει η αστυνομία για την επίθεση με βιτριόλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα