Επίθεση με βιτριόλι: Ο γρίφος με το χειρόγραφο της 35χρονης και τα σημαντικά ντοκουμέντα της ΕΛΑΣ

Για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, κατέθεσαν στην αστυνομία τόσο η φερόμενη ως δράστις, όσο και ο 40χρονος σύντροφος της.

Η 35χρονη κατέθεσε σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα στην αστυνομία, ενώ το ίδιο έκανε και ο 40χρονος σύντροφος της. Επίσης, κατέθεσε και η 34χρονη Ιωάννα, η οποία συγκλόνισε όταν περιέγραψε την στιγμή της επίθεσης.

Επιπλέον, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Έτσι, το δεκάδων σελίδων διαβιβαστικό της Αστυνομίας στον εισαγγελέα, αναδεικνύει έναν σχεδιασμό, με πρόβα μετάβασης - διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου, μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις και άλλες μεθόδους, όπως η χρήση περούκας, ώστε να καλυφθεί όσο καλύτερα γίνεται η κατηγορουμένη, αλλά και κρίσιμα λάθη που έκανε η κατηγορουμένη.

Σημειώνεται πως η 35χρονη, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη, ενώ μέχρι στιγμής αρνείται ότι είναι η δράστιδα της επίθεσης, παρότι έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Επιπλέον, στη δικογραφία για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της 35χρονης ένα ιδιόχειρο σημείωμα.

Το σημείωμα ξεκινά με τις λέξεις «τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει με την φράση «δύο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Έτσι, οι αρχές καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο, ώστε να διαπιστώσουν αν σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας.

Μάλιστα, στη δικογραφία καταγράφεται ότι στο διαμέρισμα της 35χρονης εντοπίστηκε μια τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.

Η τσάντα που εντοπίστηκε 

Επιπλέον, το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα.

Το παντελόνι που βρέθηκε

Επίσης, το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Το παλτό που εντοπίστηκε

Ακόμη, στο διαμέρισμα της 35χρονης βρέθηκε μια τηλεκάρτα.

Η τηλεκάρτα που βρέθηκε

Η κατάθεση του 35χρονου

Στην αστυνομία έδωσε κατάθεση ο σύντροφος της 35χρονης που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στη Καλλιθέα.

Ο ίδιος έδωσε κατάθεση το μεσημέρι της Παρασκευής και περιέγραψε λεπτομερώς την σχέση του με την 35χρονη.

Στην κατάθεση του τόνισε πως «πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα. Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως η σχέση τους «δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή».

Έπειτα, ο 40χρονος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την Ιωάννα και στο ποιά ήταν η σχέση που είχε αναπτύξει μαζί της.

Έτσι, σημείωσε ότι «λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας».

«Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο σύντροφος της 35χρονης.

Η κατάθεση της Ιωάννας

Η δικογραφία για την επίθεση με βιτριόλι που έγινε στην Καλλιθέα περιλαμβάνει και την κατάθεση της Ιωάννας.

Η 34χρονη γυναίκα είπε στην αστυνομία πως «νόμιζα ότι μου έριξε καφέ» και προσθέτει ότι αισθάνθηκε να πρήζεται το πρόσωπο της και να καίνε τα χέρια της.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό», ανέφερε σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως η γυναίκα που της επιτέθηκε «έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση».

«Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο», τόνισε στη συνέχεια.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε», είπε η 34χρονη Ιωάννα.

Τι είπε η οδηγός ταξί

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται η μαρτυρία της οδηγού ταξί που μετέφερε την δράστρια στο σημείο της επίθεσης, αλλά και την παρέλαβε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την ίδια, την ενημέρωσαν από την εταιρία ραδιοταξί πως έπρεπε να παραλάβει μια Ελληνοαμερικανίδα, που είχε να δώσει τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις, οπότε θα έπρεπε να την περιμένει.

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη», σημείωσε η οδηγός.

Έπειτα, κατέθεσε τι έγινε την ημέρα της επίθεσης.

Έτσι, η ίδια είπε ότι «την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε».

«Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τι είπε η 35χρονη

Ψυχρή και αποστασιοποιημένη από τα γεγονότα εμφανίστηκε στον εισαγγελέα η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ερώτηση για την περούκα που βρέθηκε στο σπίτι της η κατηγορούμενη απάντησε πώς την αγόρασε γιατί απέτυχε η βαφή στο μαλλί της και δεν της άρεσε το χρώμα.

Ακόμη απαντώντας σε ερώτηση για το που βρισκόταν την ημέρα της επίθεσης για ποιο λόγο απουσίαζε από την εργασία της είπε πώς είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Αναφορικά με τα ρούχα που ταιριάζουν με όσα φορούσε η γυναίκα της επίθεσης (καπαρντίνα, σακίδιο, κλπ) είπε πώς είναι κοινά ρούχα συνηθισμένα και κυκλοφορούν κατά δεκάδες.

Οι αρχές ρώτησαν ακόμη την κατηγορουμένη για την σχέση της με το θύμα. Απαντώντας η 35χρονη ανέφερε πως γνώριζε την Ιωάννα μέσω μιας ξαδέρφης της, δεν την ζήλευε όμως, όπως φέρεται να είπε. Σε ερώτηση δε για τον άνδρα που κατά την αστυνομία ήταν και η αιτία για τη ζήλια που ένιωθε, η κατηγορουμένη φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του χωρίς όμως να φοβάται ότι «τρίτο πρόσωπο» έχει μπει ανάμεσά τους.

«Ναι ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη» ήταν μάλιστα η απάντηση που φέρεται να έδωσε η κατηγορουμένη στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το στοιχείο που ήταν καθοριστικό για τη σύλληψη της γυναίκας ήταν το γεγονός ότι εκείνη συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα μάλιστα με τα ίδια στοιχεία η προμήθεια της καυστικής ουσίας που κατέστρεψε το 97% του προσώπου της Ιωάννας έγινε μέσω Διαδικτύου και της στοίχισε μόλις 4,5 ευρώ.

Ακολουθεί η δικογραφία:

Keywords
Τυχαία Θέματα