Επίθεση με βιτριόλι: «Kίνητρο μια τέτοιας πράξης η εκδίκηση και η απόγνωση»

Την ταυτότητα της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, αναζητούν οι αρχές, καθώς βάζουν στο μικροσκόπιο τις κάμερες των γύρω κτιρίων. 

Το ενδεχόμενο η μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα, να είχε συνεργό, εξετάζουν οι Αρχές, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν όσοι προσέγγισαν το κτίριο, τις ώρες πριν το συμβάν.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη, σκιαγραφώντας την ψυχοπαθολογία ενός δράστη που επιτίθεται με οξύ, δεν υπάρχει υγιής ψυχικά σκελετός και δείχνει στοιχεία ψυχοπαθολογίας. Βασικό κίνητρο μια τέτοιας πράξης είναι η εκδίκηση και το συναίσθημα της απόγνωσης.

«Το άτομο που προβαίνει σε μια τέτοια πράξη μπορεί να έχει μια λογική και προσοχή στην οργάνωση και την υλοποίηση του εγκλήματος όπως και στις περιπτώσεις αυτοκτονίας, όμως δεν υπάρχει λογική σκέψη στο μυαλό του, λειτουργεί με βάση το ένστικτο. Το ένστικτο οδηγεί σε αυτή την κατάσταση και θολώνει το μυαλό. Ο θύτης δεν βρίσκεται σε υγιή ψυχική κατάσταση», είπε.

Όσον αφορά το θύμα, είπε πως η δυσκολία είναι να διαχειριστεί ένα τραυματικό γεγονός, το μετατραυματικό στρες και να προσαρμοστεί με τη νέα του εικόνα. Θα έχει βαθιά σημάδια στην ψυχή και φόβο, καθώς υπάρχει και το αιφνίδιο. Αλλάζει όλη της η ζωή.

Όπως τόνισε, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί βία θέλουν προσοχή στην προσέγγιση και χρειάζονται ειδικούς ανθρώπους που να μπορούν να βοηθήσουν με το τραύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα