IEA: Προβλέπει αύξηση της ζήτησης πετρελαίου - Προειδοποιεί για αύξηση των κρουσμάτων COVD-19

H Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας (IEA) προβλέπει αύξηση στη ζήτηση του πετρελαίου για το υπόλοιπο του 2020 όμως παράλληλα προειδοποίησε για τον κίνδυνο που υπάρχει για την αγορά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας (IEA) στη νέα πρόβλεψή της για τη ζήτηση του πετρελαίου μέσα στο 2020 έκανε λόγο για αύξηση,

όμως παράλληλα προειδοποίησε ότι η πρόβλεψη αυτή πιθανόν να ανατραπεί με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η IEA προέβλεψε την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στα 92,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μια αύξηση κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με την έκθεσή της τον προηγούμενο μήνα, επικαλούμενη μια μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Στην έκθεση η IEA σημειώνει ότι ενώ η αγορά πετρελαίου έχει σημειώσει πρόοδο, όμως η μεγάλη, και σε ορισμένες χώρες, επιταχυνόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αποτελεί μια ανησυχητική υπενθύμιση ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο και υπάρχει κίνδυνος για την αγορά.

Βέβαια, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έχει επιφέρει μια ισχυρή ανάκαμψη στις παραδόσεις καυσίμων τον Μάιο, τον Ιούνιο και πιθανότατα και τον Ιούλιο. Ωστόσο, η δραστηριότητα διύλισης πετρελαίου το 2020 αναμένεται να περιοριστεί περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ θα ανακάμψει πολύ λιγότερο μέσα στο 2021.

Πηγή: Energy Register, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα