Επιστολή Τσίπρα στον Στυλιανίδη για την «παραγραφή του σκανδάλου Novartis»

Στα χέρια του Προέδρου της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, Ευριπίδη Στυλιανίδη, βρίσκεται η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα για το άρθρο 86, γνωστό και ως νόμο περί ευθύνης υπουργών.

 

Ήδη από χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδος προανήγγειλε πως σήμερα, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής,

θα αποστείλει επιστολή προκειμένου όλοι οι βουλευτές να ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86, καθώς εάν δεν ψηφιστεί ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής τυχόν αδικημάτων υπουργών για σωρεία υποθέσεων συμπεριλαμβανομένου και του σκανδάλου Novartis.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την επιστολή του, καλεί τα πολιτικά κόμματα να αποκαταστήσουν το κύρος της πολιτικής στα μάτια των πολιτών και να υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη. Εάν δεν το κάνουν, επεσήμανε ήδη από χθες, ας εξηγήσουν στον κόσμο ότι δε θέλουν υπουργοί, και προφανώς και όσοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αλλά θέλουν να παραγράψουν τα αδικήματά τους.

Όπως τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου στο iEidiseis.gr: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Συνταγματική Αναθεώρηση είχε πει ότι θα αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να σταματήσει να αποτελεί πλυντήριο κάθε λογής σκανδάλων. Για αυτό είχε φροντίσει να θέσει σε ψηφοφορία μία ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86, ότι η δωροδοκία υπουργών δεν συμβαίνει κατά την τέλεση των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού, αλλά μόνο επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του. Δεν είναι στα καθήκοντά του με λίγα λόγια να παίρνει μίζες, αλλά εάν πάρει το κάνει με ευκαιρία τα καθήκοντά του.

Η διάταξη αυτή, η οποία προβλέπει ότι η δωροδοκία δεν εμπίπτει στη σύντομη αποσβεστική προθεσμία, άρα δεν παραγράφεται σύντομα, πήρε 179 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία, γιατί η ΝΔ φρόντισε κάποιοι βουλευτές της να μην την ψηφίσουν για να μην πάρει 180 και χρειάζεται στη δεύτερη ψηφοφορία μόλις 150».

«Σήμερα –τονίζουν- η ΝΔ ως κυβέρνηση μαζί με το ΚΙΝΑΛ αρνούνται να ψηφίσουν αυτή την ερμηνευτική δήλωση. Για ποιο λόγο το κάνουν αυτό; Μήπως γιατί φοβούνται ότι στελέχη τους μπορεί να διωχθούν για δωροδοκία και αν έχουν ψηφίσει τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ τα αδικήματά τους δε θα μπορούν να παραγραφούν με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών;»

Keywords
Τυχαία Θέματα