Black Friday: Ο νέος όμιλος φέρνει την πρώτη μάχη στην Ελλάδα

Αλλάζει το τοπίο στην αγορά ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα και στην Κύπρο μετά την έγκριση της συμφωνίας μεταξύ Public και MediaMarkt. Μια συμφωνία, που δημιουργεί το μεγαλύτερο retailer ειδών τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και οικιακών συσκευών και φέρνει ριζικές αλλαγές και νέες ισορροπίες στον κλάδο. H Black Friday

φέρνει την πρώτη μάχη.

 

Ο τζίρος της νέας εταιρείας θα πλησιάζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθεί μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης των δραστηριοτήτων της Public με τη Media Markt, η οποία αναμένεται εντός του 2020. Χθες έγινε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και δη η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με ομόφωνη απόφασή της, της απόκτησης από τον όμιλο Olympia (συμφερόντων Π. Γερμανού) των δραστηριοτήτων της Media Markt στην Ελλάδα.

Το νέο εγχείρημα ξεκινά με μια «προίκα» 67 φυσικών καταστημάτων (55 Public και 12 Μedia Markt) σε Ελλάδα και Κύπρο και τεσσάρων ηλεκτρονικών καταστημάτων (www.public.gr, www.public-cyprus.co.cy, www.publicbusiness.gr, www.mediamarkt.gr), από τα οποία διατίθενται συνολικά πάνω από 1,5 εκατ. κωδικοί προϊόντων. Τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα των δύο παραπάνω σημάτων δέχονται σε ετήσια βάση πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέψεις. 

Ο συνολικός τζίρος των Public και Media Markt εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2019 πάνω από τα 450 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έναν πολύ ισχυρό δεύτερο πόλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Στη νέα εταιρεία θα απασχολούνται 2.300 εργαζόμενοι και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Χρήστος Καλογεράκης, ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Public.

H Public με την κίνηση αυτή εισέρχεται πιο δυναμικά σε μια αγορά, αυτή των οικιακών - καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, με «όχημα» τη Media Markt.

Η γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα, από την πλευρά της, δεν αποχωρεί υπό την έννοια ότι θα κλείσει καταστήματα, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται για τους εργαζομένους και τους προμηθευτές, διατηρώντας στη νέα κοινή εταιρεία ποσοστό 25%.

H Black Friday φέρνει την πρώτη μάχη

Φέτος, η Black Friday «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019 και στα τμήματα marketing των εταιρειών γίνεται χαμός. Ο λόγος είναι ότι μεγάλες αλυσίδες ποντάρουν πολλά στη Black Friday για να βάλουν ρευστό στο ταμείο τους και να «κλέψουν» από τον ανταγωνισμό.

Όπως και τα τελευταία δύο χρόνια έτσι και φέτος οι καταναλωτές δείχνουν έτοιμοι να ξοδέψουν για μια καλή προσφορά.

Ταυτόχρονα στο χώρο έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές και ο ανταγωνισμός έχει αλλάξει.

Από τη μία η Plaisio μπήκε πλεον και στις λευκές συσκευές. Δηλαδή στις κουζίνες, τα ψυγεία κτλ. Είναι λοιγκό να θέλει φέτος τη Black Friday να κάνει τη διαφορά με μεγάλες εκπτώσεις.

Αντίστοιχα τα Public είναι σε στρατηγική συμφωνία με τη Media Markt. Οπότε και από εκεί αναμένονται μεγάλες προσφορές για να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση οι αραδοσικοί παίκτες, όπως ο Κωτσόβολοςς δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα