ΕΟΔΥ: Από διφθερίτιδα πέθανε ο 8χρονος

Έφερε το βακτήριο της διφθερίτιδας και, όπως έδειξαν οι εξετάσεις, έχασε τη ζωή του από αυτό

Γεγονός είναι ο θάνατος του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα, καθώς επισήμως απεδείχθη ότι το μικρό αγόρι που κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου ήταν φορέας του μικροβίου αυτού.

Το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England) ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη, για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών

«Παν. &Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας», αναφέρεται συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου του Οργανισμού. 

Πρόκειται για τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από δείγμα που εστάλη στη Μεγάλη Βρετανία, μετά το σάλο που προκλήθηκε στην Ελλάδα για την υπόθεση.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή αυτό το σποραδικό περιστατικό, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οκτάχρονο πέθανε από διφθερίτιδα: Ήταν ορφανό, ζούσε σε ίδρυμα και υιοθετήθηκε

Keywords
Τυχαία Θέματα