Ενθαρρυντική έρευνα για τον κορονοϊό: Το 95% των ασθενών απέκτησε ανοσία

Σε κινεζική έρευνα, σχεδόν όλοι όσοι ανέρρωσαν από τον νέο κορονοϊό ανέπτυξαν αντισώματα. Το 95% των ασθενών απέκτησαν ανοσία μέσα σε 3 εβδομάδες.

Σχεδόν όλοι όσοι προσβάλλονται από τον νέο κορονοϊό, αναπτύσσουν αντισώματα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Μελέτη από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Chongqing στην Κίνα, διαπίστωσε ότι το 95% των 285 ασθενών ανέπτυξαν και τους δύο τύπους ανοσοκυττάρων που καταπολεμούν τον ιό.

Τα τεστ αντισωμάτων αυξάνονται στις ΗΠΑ και το

εξωτερικό, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος έχει ήδη αναπτύξει κάποια πιθανή προστασία κατά της επανεμφάνισης του κορονοϊού.

Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αντισώματα: κατά πόσον τα αναπτύσσουν όλοι, ποιο επίπεδο αντισωμάτων είναι απαραίτητο για την παροχή προστασίας και πόσο διαρκεί αυτή η προστασία.

«Η εν λόγω μελέτη βοηθά τους ειδικούς να λύσουν απορίες τους σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την εφαρμογή των τεστ αντισωμάτων ευρείας κλίμακας για τη νόσο Covid- 19», έγραψε στο blog του ο καθηγητής Φράνσις Κόλινς του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Οι ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Chongqing αναζήτησαν στο αίμα των 258 ασθενών σημάδια ανοσοκυττάρων και είδαν πως παράγουμε δύο τύπους αντισωμάτων κατά των λοιμώξεων: την ανοσοσφαιρίνη Μ (IgM) και την ανοσοσφαιρίνη G (IgG).

Μόνο περίπου το 40% των ασθενών είχε αναπτύξει αντισώματα IgM την πρώτη εβδομάδα μετά τη μόλυνση.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι πως όλοι παρήγαγαν IgG, αντισώματα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν, αλλά είναι ο τύπος με τη δυνατότητα για πιο μακροπρόθεσμη προστασία.

Σε μιαν επόμενη μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν αίμα από άλλους 69 ασθενείς.

Μέσα σε 20 ημέρες, όλοι εκτός από δύο ασθενείς που μάλιστα σχετίζονται (μητέρα και κόρη) παρήγαγαν αντισώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα