Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: Χαμόγελα και αισιοδοξία - Επιτυχημένη δοκιμή σε πειραματόζωα που δεν νόσησαν

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό σε πειραματόζωα, εμφανίζοντας εν μέρει μια μικρή επιτυχία.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής σε πειραματόζωα όπως ποντίκια και πιθήκους, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Μάλιστα, τόνισε πως οι δοκιμές ήταν εν μέρει επιτυχείς, καθώς τα ζώα στα οποία δοκιμάστηκαν τα εμβόλια δεν δεν εμφάνισαν έπειτα συμπτώματα του ιού.

«Οι επιστήμονες απομόνωσαν τον ιό από ασθενείς, τον απενεργοποίησαν

και τον χρησιμοποίησαν σαν εμβόλιο σε πειραματόζωα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αφού λοιπόν, μπόλιασαν τα ζώα «σε δύο διαφορετικές δόσεις, τα μόλυναν με δύο διαφορετικά είδη κορονοϊών».

«Τα ζώα μου εμβολιάστηκαν με την μεγάλη δόση δεν εμφάνισαν συμπτώματα και καθάρισαν τον ιό από τους πνεύμονες», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με την χρήση των εμβολίων στα πειραματόζωα.

Ακόμη, συμπλήρωσε πως έτσι το εμβόλιο «ήταν ασφαλές» και τα τωρινά δεδομένα «υποστηρίζουν την ταχεία ανάπτυξη των εμβολίων σε ανθρώπους».

Παράλληλα, ανέφερε πως μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε ότι έχουν προκύψει αρκετές μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο γνωστός καθηγητής τόνισε ότι οι συγκεκριμένες μεταλλάξεις παρατηρούνται στις χώρες και στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό.

«Δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστεί η πορεία του ιού από αυτές τις αλλαγές», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «σε κάποιες περιοχές ο ιός παρουσιάζει τις μικρότερες αλλαγές».

Ακόμη, ανέφερε ότι ερευνητική ομάδα του Λονδίνου εντόπιση έως και 200 μεταλλάξεις του κορονοϊού, σε μελέτη που έκανε. Έτσι, έδωσαν μερικές οδηγίες - συμπεράσματα που προέκυψαν από την εν λόγω έρευνα.

Καταρχάς, η κύρια μετάλλαξη εντοπίστηκε εκεί που κυκλοφορούσε περισσότερο, δηλαδή στην Ευρώπη σε χώρες όπως η Ιταλία και στις ΗΠΑ, καθώς επλήγησαν τρομερά από την πανδημία. Αυτό λοιπόν, σημαίνει πως η εξάπλωση ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν έως τώρα οι εκάστοτε υγειονομικές αρχές και δεν υπήρξε ένας ασθενής μηδέν.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα