Εκτός Τειρεσία σφραγισμένες επιταγές τουριστικών επιχειρήσεων - Πού επεκτείνεται η έκπτωση 25%

Οι σφραγισμένες επιταγές τουριστικών επιχειρήσεων πρόκειται να είναι εκτός Τειρεσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με βάση νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Εκτός Τειρεσία θα βρίσκονται από εδώ και πέρα, οι σφραγισμένες επιταγές τουριστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Παράλληλα, η έκπτωση 25% επεκτείνεται σε εμπροθέσμως καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων

τμηματικής καταβολής με ημερομηνία καταβολής εντός του μηνός Ιουνίου 2020 για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Ακολουθούν οι βασικές διατάξεις από το νέο νομοσχέδιο:

1.Μένουν εκτός Τειρεσία όσες επιταγές τουριστικών επιχειρήσεων σφραγίζονται - Αναστέλλονται, κατά επιπλέον εξήντα (60) ημέρες, οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων.

2.Επεκτείνεται το ευεργέτημα της έκπτωσης του εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) και σε εμπροθέσμως καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής με ημερομηνία καταβολής εντός του μηνός Ιουνίου 2020 για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, για τα οποία η προθεσμία καταβολής των εν λόγω οφειλών τους παρατείνεται με τις αποφάσεις της παρ. 2 της από 11.3.2020 ΠΝΠ (Α΄ 55) για το μήνα Ιούνιο 2020.

3.Αναστέλλεται εκ νέου από τη λήξη της (30.6.2020) και μέχρι τις 31.12,2020, ή εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47, 48 και 49 του ν. 4646/2019 με εξαίρεση την διάταξη της Ενότητας Β του άρθρου 48, οι οποίες αφορούν θέματα φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων, θέματα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παίγνια καθώς και θέματα υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (προβλέπεται μεταξύ άλλων η επιβολή προστίμου στα πρόσωπα που παραβαίνουν σχετικές υποχρεώσεις τους).

4.Παρατείνεται, για έξι (6) μήνες ήτοι μέχρι τις 31.12.2020 από 30.6. 2020 που ισχύει, η σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα με κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, για ποσό μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ, χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας από τον χρηματοδοτούμενο. [Άρθρο 45 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου]

5.Χορηγείται μείωση στον ΕΝΦΙΑ για φυσικά πρόσωπα και συνεχίζει και για το 2020 η απαλλαγή συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια και για το 2020:

α. Δεν συνυπολογίζεται και για το έτος 2020 (ίσχυε ειδικά για τα έτη 2016- 2019) στη συνολική αξία των δικαιωμάτων επί ακινήτου για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η αξία των δικαιωμάτων επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

β. χορηγείται και για το έτος 2020 η ίδια μείωση που χορηγήθηκε και για το έτος 2019 στο συνολικό ποσό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. φυσικών προσώπων ανάλογα με τη συνολική αξία της περιουσίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα