Φίλης: Αποκλείονται από υποτροφίες φοιτητές από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα

Ο Νίκος Φίλης κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας πως αποκλείει από την χορήγηση υποτροφιών φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Ο Νίκος Φίλης αναφέρει πως 414 φοιτητές μέλη μονογονεϊκών, τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα αποκλείονται εξαιτίας του υπουργείου Παιδείας, από τη χορήγηση υποτροφιών.

Παράλληλα, την συγκεκριμένη καταγγελία υποστηρίζουν 47 βουλευτές

του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας, με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη.

Επίσης, ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι 414 φοιτητές είχαν συμμετάσχει με αίτησή τους σε προκήρυξη του ΙΚΥ για χορήγηση υποτροφίας, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) - Δεύτερος Κύκλος».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι φοιτητές δεν συμπεριλήφθηκαν στον πίνακα επιλεγέντων φοιτητών λόγω υποβολής δικαιολογητικών με ελλείψεις ή λάθη. Μετά όμως την εξέταση των σχετικών ενστάσεών τους από το ΙΚΥ, οι εν λόγω φοιτητές συμπεριλήφθηκαν στον συμπληρωματικό πίνακα επιλεγέντων υποψηφίων.

Ακολούθως, υπέγραψαν με το ΙΚΥ, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, τη σχετική σύμβαση για τη χορήγηση υποτροφίας και κατέθεσαν τα απαιτούμενα από τους όρους της σύμβασης έγγραφα.

Και ενώ ανέμεναν την έναρξη καταβολής της υποτροφίας, πληροφορήθηκαν δια του Τύπου ότι απεντάσσονται από το πρόγραμμα.

Έτσι, υπογραμμίζει πως σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση, λόγω πανδημίας, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθήκον του υπουργείου Παιδείας να αναζητήσει την κατάλληλη λύση για τους 414 φοιτητές που ανήκουν μάλιστα σε ευπαθείς ομάδες, μονογονεϊκών, τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, όπως τονίστηκε παραπάνω.

Ειδικά, το ΙΚΥ είναι ένας καταξιωμένος θεσμός της ελληνικής Πολιτείας, συμπληρώνει στη συνέχεια.

Επιπλέον, ο Νίκος Φίλης είπε ότι επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίστηκε η παρουσία του και η στήριξη που κατάφερε να παράσχει σε χιλιάδες υποτρόφους. Αρνητική συνεπώς εξέλιξη στην υπόθεση θα έθιγε τους φοιτητές και το κύρος του Ιδρύματος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα