Έκτακτη ανακοίνωση Σάκη Αρναούτογλου για την Αττική σήμερα

Με μια έκτακτη ανακοίνωση για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί γι νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα 4/11.

Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει ότι οι Αθηναίοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα ανοίγματα που κάνει ο καιρός, καθώς ισχυρά

φαινόμενα θα χτυπήσουν το απόγευμα.

Ειδικότερα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:  «Φίλες και φίλοι στην Αττική- προσοχή!

Μην σας ξεγελάσουν τα ανοίγματα του καιρού γιατί είναι πρόσκαιρα!

Χοντρικά γύρω στις 3 το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού από ένα πέρασμα (τετράωρης, το πολύ πεντάωρης περιπου διάρκειας) από βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές συνοδεία πρόσκαιρα πολύ ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων.

Μετά περίπου τις 7-8 το βράδυ ο καιρος θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν!Oσον αφορά στην περιοχή της Θεσ/νικης τα φαινόμενα (βροχή ή καταιγίδα με πρόσκαιρα δυνατό αέρα) θα πρέπει να ξεκινήσουν χοντρικά γύρω στη μία το μεσημερι και δεν θα κρατήσουν πάνω από δίωρο! Μετά περίπου τις τέσσερις το απόγευμα και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί αισθητά».

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν έως το πρωί της Δευτέρας 4/11, στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.

Όπως αναφέρουν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

Οι βροχές που εκδηλώνονται κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Η ΕΜΥ αναφέρει για την Αθήνα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα