Σε διαφορετική τροχιά Ντόρα και Δένδιας

Σε διαφορετική τροχιά Ντόρα και Δένδιας - Στο επίκεντρο η Βόρεια Μακεδονία και η Συμφωνία των Πρεσπών  

Στη γραμμή του Κώστα Καραμανλή για «δομικές αδυναμίες» στη Συμφωνία των Πρεσπών κινείται η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά δεν διστάζει να αποκαλεί τη Βόρεια Μακεδονία με το όνομά της. 

Επίσης, η ίδια αντιλαμβάνεται την αξία της και υποδεικνύει την άσκηση της ελληνικής πολιτικής επί του θέματος από διαφορετική βάση. Τι λέει, διαφορετικό

από τον αδελφό της και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Αν δεν συνταχθεί «δυναμικά» η κυβέρνηση με όσους κινούνται για να ξανασυζητηθεί «πολύ σύντομα» η ένταξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση «θα καταλήξουμε έχοντας μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που όχι μόνο δεν διατυπώνει επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν τη χαρακτηρίζει «κακή συμφωνία» όπως κάνει ο Πρωθυπουργός, αλλά μιλάει για «εργαλείο» που πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με την ρητορική του Κυρ. Μητσοτάκη και πολύ περισσότερο με τους σκληρούς της ΝΔ σημειώνει ότι η Ελλάδα από την πλευρά της έχει ήδη δώσει αυτό που όφειλε από τη Συμφωνία και τονίζει δηκτικά: «Αλλά για να πάρουμε την αντιπαροχή εξαρτάται από το αν θα συμφωνήσουν οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί ή όποιοι άλλοι και μετά μας κάνουν και κριτική από πάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα