Έκτακτα μέτρα στην Αγία Παρασκευή: Έκλεισε η πλατεία Αγίου Ιωάννου μετά τα έκτροπα

Για απαράδεκτες καταστάσεις στην Αγία Παρασκευή, μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την συγκέντρωση κόσμου και τα επεισόδια της Τρίτης. «Κλείνει μέχρι νεοτέρας η πλατεία» είπε.

Έκλεισε μέχρι νεοτέρας η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η συγκεκριμένη πλατεία κλείνει από 9 βράδυ έως τις 6 το πρωί. Ήδη έχει δοθεί στην ΕΛΑΣ να βρίσκεται στο σημείο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι συνεννοήσεις με τον δήμο είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Αφορμή

αποτέλεσαν τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης με τα πάρτι τύπου take away και τον συγχρωτισμό στο σημείο. 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην συμπεριφορά ορισμένων στον κλάδο εστίασης, με τα ποτά, τις συναθροίσεις και τα πάρτι και τόνισε πως η σταδιακή άρση των μέτρων είναι συλλογική υπόθεση.

«Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες και η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται», ενώ κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

«Όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος η ΕΛΑΣ, όπως είπε, προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά. 

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα