Δυσοίωνα νέα για Απόκριες και καρναβάλια

Αναμένονται οι αποφάσεις για το καρναβάλι και τις Απόκριες 2022.Αν και κατά τη χθεσινή σύσκεψη των ειδικών του υπ. Υγείας δεν τέθηκαν επί τάπητος οι Απόκριες 2022 και ο εορτασμός τους, ωστόσο όλα δείχνουν, με βάση όσα δηλώνουν καθημερινά…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες βάζουν «φρένο» στο καρναβάλι, αφού η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν επιτρέπει συνωστισμό, όπως αυτόν που θα δημιουργηθεί

κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στον REALFM 107,1, το θέμα του καρναβαλιού δεν συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Εξηγώντας παράλληλα πως ο ίδιος δεν ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν πως πρέπει να θυσιαστεί κάτι για να σωθεί κάτι άλλο, δηλαδή, το Πάσχα.

Τόνισε, δε, πως οι αποφάσεις τόσο για τις Απόκριες όσο και για τον αριθμό των οπαδών που θα εισέρχονται στα γήπεδα θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους οι ειδικοί.

Μία πρώτη γεύση περί ακύρωσης του καρναβαλιού πήραμε χθες όταν ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ αν θα πρέπει να «θυσιαστούν» οι Απόκριες, για να «σωθεί» το Πάσχα, ο ίδιος τόνισε ότι αυτή είναι «η πιο λογική προσέγγιση αυτή τη στιγμή». Παράλληλα και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παρέπεμψε στα τελευταία στοιχεία για τα λύματα στην Πάτρα, όπου καταγράφεται ένα «αρνητικό ρεκόρ» και μία «στενάχωρη στασιμότητα», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται πως το Τριώδιο ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο και οι μεγάλες καρναβαλικές πόλεις της Ελλάδας να περιμένουν εναγωνίως την επίσημη απόφαση της Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δυσοίωνα, Απόκριες,dysoiona, apokries