Δυσφορία Τσίπρα σε Σολτς για τη Λιβύη

«Απαράδεκτη η μη πρόσκληση» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας από τον Σολτς να παρέμβει στον υπουργό Εξωτερικών του Βερολίνου, Χάικο Μάας.

Ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ στο περιθώριο της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του PES είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς στις Βρυξέλλες.

Ο

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην προηγούμενη Διάσκεψη για τη Λιβύη ως Πρωθυπουργός το 2018, εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την επιλογή της γερμανικής κυβέρνησης να αποκλείσει την Ελλάδα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης.

«Είναι απαράδεκτη η μη πρόσκληση» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τον κ. Σολτς να μιλήσει με τον σοσιαλιστή του SPD Υπουργό Εξωτερικών του Βερολίνου, Χάικο Μάας«να αλλάξει στάση».

«Η Γερμανία δε μπορεί από τη μία να καλωσορίζει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και από την άλλη να την αποκλείει από κρίσιμες διασκέψεις για κρίσιμα περιφερειακά ζητήματα που αφορούν άμεσα τα κυριαρχικά της δικαιώματα» φέρεται να διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα