Κακοκαιρία: Ισχυρή χιονόπτωση σε Λίμνη Πλαστήρα και Πήλιο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντικά έχει άλλαξει το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ώρες, με τις καταιγίδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του και τις θερμοκρασίες να σημειώνουν αισθητή πτώση.

Στα ορεινά της χώρας χιονίζει, με τη Λίμνη Πλαστήρα να υποδέχεται τις πρώτες πυκνές χιονοπτώσεις, ενώ ισχυρή είναι η χιονόπτωση τόσο στα

Χάνια Πηλίου όσο και στην Αγόριανη.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στα ορεινά χιονοπτώσεις και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, όμως από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη ανατολική χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, Ισχυρή, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο,kakokairia, ischyri, limni plastira, pilio