Δίκη Τοπαλούδη: Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητά η οικογένεια για τις δηλώσεις Σκέρτσου

«Σταματήστε να παίζετε πολιτική παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τονίζει με αγανάκτηση ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδης μετά την ανάρτηση Σκέρτσου και όσα προηγήθηκαν, την ώρα που αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους δύο κατηγορούμενους. 

Σε πολιτική αντιπαράθεση τείνει να εξελιχθεί η δίκη για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, αφού η αγόρευση της εισαγγελέως προκάλεσε αντιδράσεις στον δικηγορικό κόσμο ενώ λίγο έλειψε η διαδικασία να

τιναχθεί στον αέρα. Λάδι στη φωτιά έριξα και η τοποθέτηση του υφυπουργού παρά το πρωθυπουργώ Σκέρτσου με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την αποπομπή του.

«Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Τοπαλούδης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του Ελένης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται εδώ και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά». «Σταματήστε να παίζετε πολιτική παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Γκιουγκής, δικηγόρος της οικογένειας αλλά και θείος της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, δεν έκρυψε την οργή του για την ανάρτηση και την παρέμβαση του Άκη Σκέτσου και ζήτησε να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για πολιτικές παρεμβάσεις χωρίς κανένα λόγο. «Κανένας υπουργός δεν έχει προσωπική άποψη ποτέ. Έπρεπε να προσέχει ο Σκέρτσος και να μην εκφραστεί στο θέμα αυτό», τόνισε και σχολίασε ιδιαίτερα το γεγονός πως η κριτική έγινε την παραμονή της απόφασης.

«Δεν επηρεάζονται οι δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι που είναι πολίτες όταν βγαίνει ένας υπουργός και μιλάει για λαϊκά δικαστήρια; Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Να αφήσουν τους δικαστές να βγάλουν απόφαση ανεπηρέαστοι. Να μην εκμεταλλεύονται κάποιοι τη δημοσιότητα αυτής τη δίκης για να προβάλουν προσωπικές φιλοδοξίες», κατέληξε.

Σκέρτσος: Εξέφρασα προσωπική άποψη

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», ανάφερει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σχετικά με αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αφού εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε, επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αποπομπή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του. Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς «η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα», όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης».

Σημειώνεται ότι της δήλωσης του Άκη Σκέρτσου προηγήθηκε ανάρτηση του εκπροσώπου του, στην οποία κάνει λόγο για « ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού».

Ο κ.Σκέρτσος αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του.Η τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει τη χώρα δεν είναι "η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα".Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του ΠΘ — Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) May 14, 2020

Καλαφάτης: Προσωπική η άποψη Σκέρτσου

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Στ, Καλαφάτης, σχετικά με την κριτική του Α. Σκέρτσου στην εισαγγελέα της έδρας για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη λέγοντας πως πρόκειται για προσωπική άποψη.

Βελόπουλος: Ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη 

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος υπογραμμίζοντας πώς οι δηλώσεις Σκέρτσου αποτελούν ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη. 

Η τοποθέτηση της εισαγγελέως και όσα προηγήθηκαν: 

Keywords
Τυχαία Θέματα