«Δεν ακυρώνεται»: 14 γκαλερί της Βιέννης συμμετέχουν στην πρώτη ψηφιακή Εβδομάδα Τέχνης

 

Το σάιτ Not Cancelled Vienna περιέχει εικόνες, βίντεο, συνεντεύξεις και πληροφορίες για τους καλλιτέχνες 14 γκαλερί

Η πρωτοβουλία ανήκει στο πρακτορείο digital design Treat Agency, που λάνσαρε το σάιτ Not Cancelled Vienna για να βοηθήσει τις μικρές τοπικές  γκαλερί, οι οποίες δεν έχουν τα μέσα για να υποστηρίξουν μια «στιβαρή» online

παρουσία.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Εν μέσω του γνωστού καταιγισμού αναβολών και ακυρώσεων -η αναβολή των εγκαινίων του Albertina Modern, του πιο φιλόδοξου νέου μουσείου της πόλης, είναι ενδεικτική-, το Not Cancelled Vienna συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες και έδωσε τροφή στα αυστριακά μίντια.

Ο Istvan Szilagyi, ένας από τους εμπνευστές του project, δήλωσε στο Artnet: «Μας άρεσε η ιδέα ενός project τοπικής εμβέλειας, που θα περιλάμβανε μόνο βιεννέζικες γκαλερί. Μπορεί η σχέση ανάμεσα σε ένα ψηφιακό project και μια φυσική κοινότητα να φαίνεται παράξενη, όμως η σημερινή κρίση φέρνει πιο κοντά τις τοπικές γκαλερί όπου και αν βρίσκονται. Νομίζω ότι η επιτυχία του Not Cancelled Vienna οφείλεται στον τοπικό χαρακτήρα του».

Το Not Cancelled Vienna θα είναι επισκέψιμο ως τις 9 Απριλίου. Και, από τις 11 Απριλίου, οι φίλοι της σύγχρονης τέχνης θα μπορούν να επισκέπτονται τις γκαλερί του Βερολίνου, ανάμεσά τους ονόματα όπως οι Eigen+Art, Klemm’s, Peres Projects και neugerriemschneider, μέσα από το βερολινέζικο αδελφάκι του σάιτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα