Άγιο Φως: «Μπλόκο» στην κατ’ οίκον παράδοσή του

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί η κατ' οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός, μετά τις σχετικές πρωτοβουλίες που ανακοίνωσαν διάφοροι Δήμοι στη χώρα.

«Μπλόκο» στις πρωτοβουλίες διάφορων δήμων ανά την επικράτεια για την κατ’ οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός βάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον», ξεκαθάρισε ο ίδιος στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό στο Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως μία τέτοια κίνηση

στέλνει το λάθος μύνημα, ενώ εγκυμονεί και κινδύνους για τη διασπορά του ιού. Όπως είπε, σε επικοινωνία του με την ΚΕΔΕ ζήτησε «να μην συμβεί κάτι τέτοιο».

Νωρίτερα, αντίθετος με τις σχετικές εξαγγελίες ορισμένων δήμων εμφανίστηκε και ο Περιφερειάρχης Αττιτκής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστάται και αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τα έκτακτα μέτρα. Ωστόσο, οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να το παραλάβουν, κα΄τα τα έθιμα του Πάσχα, λόγω της απόφασης οι εκκλησίες να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοίνωσε τη μεταφορά του αναστάσιμου φωτός στις πολυκατοικίες του δήμου μέσω... delivery από κλιμάκιο της δημοτικής διοίκησης. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κ. Κωνσταντάτου, έσπευσαν να μιμηθούν και άλλοι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα, αλλά το σύνολο των σχεδιασμών αυτών αναστέλλεται κατά τα παραπάνω.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγιο Φως, Μπλόκο,agio fos, bloko