Δείτε γιατί πρέπει να φοράμε μάσκες στα ΜΜΜ

Ένα εκπληκτικό βίντεο και με πολύ διδακτικό μήνυμα κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με θέμα την μετάδοση του ιού μέσα σε έναν συρμό του μετρό, όταν ο φορέας δεν έχει βάλει μάσκα.

Ένα βίντεο προσομοίωσης το οποίο έχει δημοσιευθεί στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να κολλήσει κανείς τον κορονοϊό στο μετρό ή σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

εφόσον δεν τηρείται το μέτρο της χρήσης μάσκας από τους επιβάτες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο φορέας του ιού μπορεί να μολύνει όσους βρίσκονται κοντά του αν δε φοράει μάσκα ή αν αφαιρέσει τη μάσκα του για λίγο, προκειμένου να μιλήσει. Άλλωστε τα βαγόνια του μετρό είναι συχνά χώροι όπου συνωστίζονται αρκετά άτομα.

Το βίντεο - το οποίο έχουν επιμεληθεί ειδικοί - δείχνει παραστατικά πως η χρήση μάσκας μειώνει σημαντικά τα σωματίδια του κορονοϊού που «απελευθερώνονται» από το στόμα του φορέα ή που βρίσκονται στα χέρια του.

Στην ίδια προσομοίωση καταδεικνύεται και το ζήτημα της ενδεχόμενης κυκλοφορίας του ιού σε ένα βαγόνι - όπου φορέας του ιού έχει εισέλθει χωρίς να τηρεί λ.χ. τα μέτρα προστασίας - μέσω του κλιματισμού.

Δείτε το βίντεο, όπως το μετέδωσε η ΕΡΤ:

 

Υπενθυμίζεται πως στη χώρα μας η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική για επιβάτες και προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα