Χιονοκάλυψη ρεκόρ τον Απρίλιο - Η μεγαλύτερη της 15ετίας

Στις αρχές Απριλίου περίπου το ένα δέκατο (10%) της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας βρισκόταν κάτω από φρέσκο στρώμα χιονιού. Τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου. 

Σημαντική αύξηση της χιονοκάλυψης στην Ελλάδα, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών γι' αυτή την εποχή, επέφερε η κακοκαιρία που επικράτησε την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στη χώρα μας, σύμφωνα με το meteo

του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις 2 Απριλίου το 10% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας βρισκόταν κάτω από φρέσκο στρώμα χιονιού, ποσοστό που ξεπεράστηκε μόλις 2 φορές τον φετινό χειμώνα. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε το ημερήσιο ποσοστό χιονοκάλυψης στην Ελλάδα φέτος μέχρι τις 6 Απριλίου και τις μέσες τιμές της περιόδου 2004 - 2020, όπως εκτιμήθηκαν από δορυφορικές μετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιανουαρίου καταγράφηκε το αντίστοιχο ελάχιστο 15-ετίας με μόλις το 1.3% της χώρας μας να είναι καλυμμένο από χιόνι.

 

Η δορυφορική εικόνα της NASA που ελήφθη την Τετάρτη 8 Απριλίου δείχνει ότι η χιονοκάλυψη είναι ακόμη σημαντική σε πολλές ορεινές περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα