Κορονϊός - Μεξικό: Στους 33 οι νέοι θάνατοι, ανησυχία για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στο Μεξικό ενδέχεται να είναι ακόμη και πάνω από 26.000, εκτίμησε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Υγείας της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

Ο υφυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε πως διαπιστώθηκαν 33 νέοι θάνατοι ασθενών και επιβεβαιώθηκαν 396 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 3.181.

Πέραν όμως των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί με διαγνωστικές εξετάσεις, υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα πολλοί φορείς του ιού που δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή δεν έχει διαγνωστεί η μόλυνσή τους, πρόσθεσε

Η πανδημία ενδέχεται να πάρει προσλάβει έκταση ακόμη και "οκτώ φορές μεγαλύτερη" από αυτή που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία, τόνισε ο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μιλώντας περί ως ακόμη και 26.500 κρουσμάτων.

Παράλληλα οι μεξικανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι 60 στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε δύο κέντρα υγείας, ένα λίγο έξω από τη Σιουδάδ δε Μέχικο και ένα στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα