Χιονιάς προ των πυλών στην Αττική - Τι θα γίνει στο κέντρο της Αθήνα

«Κλειδώνει» η πρόγνωση για το κύμα χιονιά που θα επηρεάσει τη μισή Ελλάδα. Έρχονται χιόνια σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, νησιά του Αιγαίου και Κρήτη.Μετά από μία εβδομάδα έντονης διχογνωμίας και... πόλωσης ανάμεσα στους Ελληνες μετεωρολόγους για τα χιόνια στην Αττική, η πρόγνωση φαίνεται πως έχει σχεδόν «κλειδώσει». Το σίγουρο είναι πως χρειάζεται προσοχή,…

Χθες, ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στο Facebook

ανέφερε πως στην Αττική χιόνια αναμένονται σε 11 περιοχές με τα φαινόμενα να εστιάζουν στο ανατολικό και βόρειο τόξο του νομού.

Οι έντεκα περιοχές είναι: Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι, Οινόφυτα, Θρακομακεδόνες, Πεντέλη, Μαρούσι και οριακά Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή

Σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας ο μετεωρολόγος αναφέρει πως για το κέντρο της πρωτεύουσας και τα νότια προάστια, η πρόγνωση μέχρι στιγμής «μιλά» για χιονόνερο.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0QWUQmoDEe45ahLiJbNj3WJ9k2RxZJdaVztEDdn8J3xndvVCpJmiS74GaGrxPFz3tl}

Σάκης Αρναούτογλου: Το Aegean Effect φέρνει χιόνια και παγετό

Πτώση της θερμοκρασίας, παγετός και χιόνια ακόμη και στις Κυκλάδες τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε χθες στο δελτίο καιρού, το Σάββατο, φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου με χιονοπτώσεις και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 12 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

Την Κυριακή, αναμένονται σε Σποράδες, Λήμνο, Εύβοια, Βοιωτία, και Αττική χιονοπτώσεις και μάλιστα χρειάζεται προσοχή. Μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στα κεντρικά στους 9 στα κεντρικά, στους 2 με 7 στα βόρεια και στους 12 βαθμούς στα νότια.

Τη Δευτέρα φαινόμενα θα έχουμε στις ίδιες περιοχές καθώς θα παραμείνουν τα χιονοσύννεφα. Η θερμοκρασία στους 6 βαθμούς στα κεντρικά, στους 0 έως 4 στα βόρεια και στους 8 στα νότια.

Αναμένεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σήμερα

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ανακοίνωσε στο Twitter του ότι την Παρασκευή (3/2) θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο για τον καιρό, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερα στοιχεία.

{https://twitter.com/KolydasT/status/1621108508472262661]

Keywords
Τυχαία Θέματα