Χαρίτσης για αποτέλεσμα εκλογών: Ο Τσίπρας θα είναι παρών, οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε για τον Αλέξη Τσίπρα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη ημέρα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.Δυσμενές και αρνητικό. Με αυτές τις δύο λέξεις περιγράφουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το διαφαινόμενο – από τα exit poll – αποτέλεσμα των εκλογών σημειώνοντας πως δεν τίθεται
θέμα ηγεσίας.…

Τσακαλώτος: Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξης θέλει να αναστοχαστεί

«Ο τρόπος που η ΝΔ διαχειρίστηκε διάφορα ζητήματα έφτιαξε μία ατζέντα», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό οδήγησε στην άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς. Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε την ανάγκη του αναστοχασμού. «Έχουμε χρέος και ευθύνη να αντιπροσωπεύσουμε τους ανθρώπους που μας ψήφισαν», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξης θέλει να αναστοχαστεί, δεν είναι η ώρα, είμαστε δημοκρατικό κόμμα».

Θεοχαρόπουλος: Και οι νίκες και οι ήττες δεν είναι θέμα ενός προσώπου

«Εμείς αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε θα είναι μία προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Θα ανασυνταχθούμε ώστε όχι μόνο να είναι αποτελεσματική αλλά να εκπροσωπήσουμε επάξια τον ελληνικό λαό που μας θέλει σε αυτό το ρόλο», σχολίασε αρχικά μιλώντας στο Star ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Και οι νίκες και οι ήττες δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Είναι συλλογικές. Στην Αριστερά δεν αντιμετωπίζουμε τις νίκες και τις ήττες ως ζητήματα που αφορούν ένα πρόσωπο. Είναι συλλογικά και συλλογικά και συντεταγμένα θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες όλα», συμπλήρωσε.

«Είδα να υπάρχει μία αγωνία στο δημόσιο διάλογο για το συγκεκριμένο ζήτημα (σ.σ. της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ). Ας μην αγωνιούν. Συλλογικά εμείς τα αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα