Χαρίτσης: Αντι-περιβαλλοντικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, το νέο νομοσχέδιο

Ο Αλέξης Χαρίτσης καυτηριάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζει ως «αντι-περιβαλλοντικό πραξικόπημα» το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μάλιστα, τονίζει πως «η ψευδεπίγραφη ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για το περιβάλλον και τη βιώσιμη προοπτική της χώρας».

Παράλληλα, λέει ότι «η θεσμικά κατοχυρωμένη προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια:

είναι προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης, συνδέεται άρρηκτα με τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, αποτελεί κρίσιμο κρίκο για το μέλλον του λαού μας».

«Σε μια δύσκολη στιγμή που όλες οι κοινωνίες παγκοσμίως αντιλαμβάνονται την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ως το κορυφαίο ζήτημα διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος, η κυβέρνηση νομοθετεί αντιμετωπίζοντας το περιβάλλον ως εμπόδιο στην οικονομική ασυδοσία», συμπληρώνει στη συνέχεια.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει πως «η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα λυμαίνονται τα δάση, την ενέργεια, τους αιγιαλούς και τους ελεύθερους χώρους. Χωρίς κανόνες αδειοδότησης, χωρίς προστασία των οικοσυστημάτων και των φυσικών πόρων, χωρίς συμμετοχή και έλεγχο των τοπικών κοινωνιών».

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζει ότι το «αντι-περιβαλλοντικό αυτό πραξικόπημα καταστρέφει το σήμερα και υπονομεύει το αύριο του τόπου μας. Δεν πρέπει να περάσει».

{https://youtu.be/50w6WdGPWaA}

Απορρίφθηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηδάκης, απέσυρε το άρθρο 99 του νομοσχεδίου που αφορά τη χρήση γης για τον Δήμο Αθηναίων, ανακοινώνοντας ότι θα δοθεί ολοκληρωμένη λύση στο χωροταξικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε δύο μήνες.

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο επί της διαδικασίας συζήτησης του νομοσχεδίου, όσο και επί των άρθρων, αντιτείνοντας ότι καμία απολύτως παραβίαση του Συντάγματος δεν γίνεται.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα