Ανώγεια: Η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη αποχαιρέτησε και τον Γιώργο Ξυλούρη

Στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων, η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη έκλαψε και για τον Γιώργο Ξυλούρη στον επικήδειο που εκφώνησε.

Η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων, αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη, στον επικήδειο που εκφώνησε. Μάλιστα, το cretalive αναφέρει, πως η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη είπε χαρακτηριστικά ότι «θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και

για τον άλλο νεκρό». Παράλληλα, κάλεσε την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ενωμένη και ψύχραιμη.

Επίσης, ζήτησε οι παρευρισκόμενοι να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό, γιατί όπως είπε «αυτά του άρεσαν πάντα».

Νωρίτερα πάντως, όλοι οι κάτοικοι του χωριού, βρέθηκαν στο καφενείο της οικογένειας για να πουν το τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Καλομοίρη.

Ακόμη, βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος για το τελευταίο αντίο στον 63χρονο, ενώ αντίστοιχα το ίδιο συνέβη στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής, καθώς χωρίς το χωριό να κάνει κανένα διαχωρισμό.

Επιπλέον, εκατοντάδες φίλοι της οικογένειας-από τις πιο γνωστές και ιστορικές των Ανωγείων-όχι μόνο από την περιοχή αλλά και από άλλα σημεία της Κρήτης, συνόδευσαν τον 30χρονο, ένα από τα δύο θύματα της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη, στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Ανωγείων, δημιουργώντας μία μεγάλη πομπή από την εκκλησία προς το κοιμητήριο.

 

Ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Με την διακριτή αλλά ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, η σωρός του 30χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του στο Περαχώρι και κατόπιν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία. Οι κάτοικοι των Ανωγείων δεν μπορούν να αντιληφθούν πως συνέβη αυτή η συμπλοκή ανάμεσα στους τρεις άνδρες, οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και τελικά «βγήκαν τα όπλα».

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργης Μπαγκέρης, « … χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως η χθεσινοβραδυνή. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα