Χαρδαλιάς για Λάρισα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Νέα μέτρα στη Θεσσαλία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κύρρηξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κύρρηξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, γιατί βρέθηκαν κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα, τόνισε ότι ενισχύονται οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις

στη Λάρισα, ενώ ορίζονται διαμεσολαβητές για τις κοινότητες των Ρομά, ώστε να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα.

Επίσης, είπε ότι έχουν γίνει 200 τεστ γύρω από την περιοχή και τα 20 θετικά κρούσματα θα οδηγηθούν σε καραντίνα σε ειδική δομή. Επιπλέον, πως σε ξενοδοχεία της περιοχής, θα μεταφερθούν οι ευπαθείς ομάδες της ευρύτερης περιοχής και ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του πλανόδιου εμπορίου σε όλη τη Θεσσαλία για 14 ημέρες, όπως είχε γίνει γνωστό και νωρίτερα. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι θα διενεργηθούν προληπτικοί έλεγχοι και σε Τύρναβο και Φάρσαλα, ενώ συνέστησε «σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας να παραμείνουν σπίτια τους».

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «οι συμπολίτες μας Ρομά θα συνεχίζουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία».

90 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανακοίνωσε, τα νέα κρούσματα είναι 56 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 2.011.

Επίσης, τέσσερις ακόμη θάνατοι αποδίδονται στον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας να φτάνει, πλέον, τους 90.

Αναφορικά με το σύνολο των κρουσμάτων, έγινε γνωστό πως το 57% είναι άνδρες καθώς και ότι τα 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 736 είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Στους 77 ανήλθαν οι διασωληνωμένοι, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα